FC Slovan Liberec | Aleš Benek o podzimu sedmnáctky: Pokud bude dobrý týmový výkon, budou dobré i ty individuální.
Menu Další Zavřít Zavřít
10.02.2023

Aleš Benek o podzimu sedmnáctky: Pokud bude dobrý týmový výkon, budou dobré i ty individuální.

Mikuláš Borkovec
Ligový dorost do sedmnácti let je po podzimní části na krásném třetím místě, když ztrácí pouhý bod na druhý celek tabulky, jímž je Bohemians Praha. Ve vedení je „B“ tým pražské Slavie. Jak hodnotí prozatímní průběh letošní sezony hlavní trenér Aleš Benek?
V loňské sezoně jsi působil u stejného týmu, ale jednalo se o divizi, vnímáš velký kvalitativní rozdíl mezi soutěžemi?

Ano, odehráli jsme více kvalitních utkání a rozdíl mezi soutěžemi je určitě velký.

Máte za sebou velkou porci utkání, jak vnímáš rozšířenou soutěž na 20 účastníků?

Vnímám to pozitivně. Nevím jestli to je ojedinělý ročník nebo to tak bude už nastálo, ale za mě je utkání nejlepším tréninkem pro rozvoj hráče v mladším dorostu.

V jakých aspektech vidíš fotbalové přednosti mančaftu? Jedná se o vaši ofenzívu, která je společně se Slavií nejlepší v soutěži?

Jsem rád, že se nám dařilo dávat branky, ale určitě jsem v mnoha utkáních nebyl spokojený s obranou fází. Mám rád týmovou vyváženost. Určitě jsme na podzim byli lepší do útoku než do obrany. Celkově je tým pracovitý a tvárný.

Které podzimní duely hodnotíš jako nejvíce povedené?

Určitě vstup do sezóny proti Teplicím se povedl. Velmi bojovné a koncentrované utkání jsme odehráli na Bohemce a proti Spartě.

Který zápas se týmu naopak nevydařil?

Určitě jsme nezvládli domácí zápasy s Chrudimí a Kladnem. Nejen výsledkově, ale hlavně předvedena hra byla bez intenzity. Prohrávali jsme osobní souboje. Soupeři si výhry zasloužili. Dále se nám absolutně nepovedl 1.polocas na Slavii.

Lze uvézt hráče, kteří na podzim náleželi k oporám?

Nerad bych někoho úplně vyzdvihl, protože vždy říkám klukům, že pokud bude dobrý týmový výkon, budou dobré i ty jejich individuální. Každý má v tom týmu svou roli. Pokud bych měl alespoň zmínit hráče s nejstabilnější výkonosti, tak by to byl Vacek O., Dušák, Zitko a Procházka.

Oproti minulé sezoně došlo ke změně i v realizačním týmu, jak vnímáš tuto změnu?

Ano, vyměnil se mi asistent. Místo Zachyho, což byla velká zkušenost a hlavně takový táta, který na vše dohlížel, tak mám teď Michala Řezku, který naopak vidí fotbal trochu jinak. Fotbal jako hru miluje, má na něj svůj pohled a spolupráce mě s ním baví. Sice měl pomalejší start, tím, že dorostenecký fotbal moc neznal. Musím však říct, že se velmi rychle se svou rolí sžil a je mým plnohodnotným parťákem. Probíráme spolu veškeré věci a myslím, že na tým to nemělo žádný vliv.

Projde kádr nějakou dílčí proměnou v zimním období?

Určitě nějaké změny budou, ale ty si nechám zatím pro sebe. Kádry se teprve tvoří a vše se odvíjí od B týmu a U19.

Jaký program v následujících týdnech čeká tvoje svěřence?

V průběhu zimní přípravy tým odehrál či ještě odehraje kvalitní přípravné zápasy, ve kterých jsme se utkali, či utkáme s Jihlavou, Brnem, Spartou, Boleslaví nebo Plzní. Druhou polovinu soutěže odstartujeme doma s Teplicemi 5.3. v Doubí na UMt.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM RR group service s.r.o
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio