FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází nigerijský útočník Chidera Okoh
Menu Další Zavřít Zavřít
05.09.2023

Do Slovanu přichází nigerijský útočník Chidera Okoh

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Dvacetiletý Chidera Micheal Okoh přichází do Liberce z maltského klubu Mosta FC, v jehož dresu v minulé sezoně nastřílel čtrnáct branek. Rodák z nigerijského státu Enugu vysoký 193 cm fotbalově vyrůstal v klubu Divine Praise FC v Lagosu.

„Jedná se o mladého talentovaného hráče, který u nás byl v létě na testech, při nichž nás zaujal, a proto jsme se rozhodli dát mu šanci. Přichází na hostování do konce sezony, s opcí na přestup,“ upřesnil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Co na přesun z Malty do Česka říká nová posila Slovanu? „Jsem šťastný, že budu působit v Liberci. Je to pro mě velká šance dál se zlepšovat. Přechod z Afriky do Evropy v tak nízkém věku pro mě nebyl jednoduchý.“ Chidera v létě s naším týmem absolvoval několik tréninků a v úterý odpoledne, hned po podpisu smlouvy, přidal další. „Zažil jsem zde skvělé tréninky s kvalitními spoluhráči. Určitě mi to pomůže,“ pochvaluje si urostlý forvard, který jde do nového angažmá s velkým odhodláním: „Chtěl bych se prosadit do základní sestavy a svými góly přispět k týmovým úspěchům.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA AAA Auto
Mediální partneři
Rengl Hattrick