FC Slovan Liberec | Kačaraba opouští Slovan, bude hostovat v pražské Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
06.01.2021

Kačaraba opouští Slovan, bude hostovat v pražské Slavii

Redakce
Liberec – Naše mužstvo opouští stoper Taras Kačaraba, který se přesouvá zatím na půl sezony v rámci hostování s opcí do kádru pražské Slavie. Rychlonohý obránce odehrál ve Slovanu 81 ligových zápasů, v nichž zapsal tři branky a dvě asistence, jednou se trefil také v Evropské lize.

Taras Kačaraba poprvé oblékl dres našeho mužstva zkraje roku 2018, kdy přicházel z ukrajinského Šachtaru Doněck v rámci hostování. Slovan nakonec změnil během července 2019 dočasné angažmá v trvalý přestup, ukrajinský stoper tehdy podepsal novou smlouvu na tři roky.

V dosavadní části FORTUNA:LIGY nastoupil 25letý obránce k deseti zápasům, v nichž si připsal dvě branky a také červenou kartu v duelu se Slováckem. Trefil se i v Evropské lize, když brankou výrazně přispěl k vítězství na půdě belgického Gentu a byl nominován do nejlepší jedenáctky kola soutěže.

Kačaraba celkem za Slovan odehrál 81 ligových zápasů, ze současného kádru měl nejblíže k exkluzivnímu klubu stovkařů, do nějž na podzim vstoupili Jan Mikula a Michael Rabušic. Před začátkem jarní fáze ročníku už s týmem neodletěl do Turecka a nyní se dohodl na podmínkách se Slavií, kamž míří v rámci půlročního hostování s opcí.

„Jde o kvalitního hráče, pro Slovan odvedl velmi dobrou práci. Na podzim jsme měli celou řadu velmi vynikajících stoperů, zůstává trojka Matěj Chaluš, Mohamed Tijani a Jakub Jugas doplněná mladým Řekem Mariem Purzitidisem. Tarasovi přejeme hodně štěstí," komentoval Pavel Hoftych. Ke zmiňované čtveřici se přidal ještě libereckým fanouškům velmi známý zadák Ondřej Karafiát, jenž za Slovan odehrál v lize už 109 duelů. K týmu se připojil v rámci půlročního hostování ze Slavie.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker AAA Auto
Mediální partneři
Hattrick eFotbal