FC Slovan Liberec | Martin Koscelník odchází ze Slovanu, přestupuje do Rapidu Vídeň
Menu Další Zavřít Zavřít
29.06.2022

Martin Koscelník odchází ze Slovanu, přestupuje do Rapidu Vídeň

Šimon Knopp
Liberec – Slovenský univerzál Martin Koscelník se po čtyřech sezonách strávených na stadionu U Nisy loučí s libereckým týmem a přestupuje do rakouského Rapidu Vídeň. Ve Slovanu odehrál Koscelník 96 ligových utkání, připsal si 3 branky, 2 asistence a v kabině patřil k nejzkušenějším hráčům.

Do Slovanu přišel Martin Koscelník před sezonou 2018/2019 ze slovenského celku Zemplín Michalovce. Tehdy si ho vyhlédl trenér Zsolt Hornyák, a to spíše jako posilu do zálohy. "Nejlépe se cítím na pravém křídle. Mohu hrát ale i vlevo. Jsem spíše ofenzivnějším typem fotbalisty, který si rád zaútočí," prohlásil tehdy o sobě Koscelník. Ovšem postupem času si musel šikovný rodák z Vranova nad Topľou zvyknout i na defenzivnější úkoly a ve Slovanu se začal objevovat na pozici pravého obránce.

I díky své univerzálnosti zapadl Koscelník do sestavy a na podzim 2020 se dokonce dočkal i první pozvánky do reprezentačního výběru Slovenska, jehož se stal stabilním členem, nechyběl ani na loňském turnaji EURO 2020. Ve Slovanu odehrál ve všech soutěžích celkem 116 soutěžních utkání. Nechyběl u postupu Slovanu do finále MOL Cupu a byl i součástí úspěšného tažení Evropskou ligou v sezoně 2021/21, ve kterém si v zápase proti Gentu připsal dokonce i asistenci.

Další body zaznamenal i v české nejvyšší soutěži. Svoji první branku v dresu Slovanu vstřelil v desátém kole ročníku 2018/19 proti Sigmě, když dokázal ve vápně zužitkovat přihrávku od Ševčíka. Naopak naposledy se z ligové trefy radoval sedmadvacetiletý Koscelník v předposledním kole předešlé sezony proti Karviné, když rozhodl levačkou o výhře 2:1.

Martin Koscelník po čtyřech letech v Liberci opouští Slovan a stěhuje se do rakouského klubu Rapid Vídeň. Na Allianz Stadionu, kde Rapid sídlí, si Koscelník zahrál se Slovanem již před dvěma lety v rámci letní generálky a teď zde začne novou fotbalovou etapu. Martinovi děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v novém angažmá!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Avled
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl