FC Slovan Liberec | Mladší i starší žákyně přivezly medaile z prestižního halového turnaje Praga cup
Menu Další Zavřít Zavřít
29.11.2022

Mladší i starší žákyně přivezly medaile z prestižního halového turnaje Praga cup

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Starší a mladší žákyně se během posledního listopadového víkendu zúčastnily dívčího halového turnaje Praga Cup 2022, kde opět předváděly skvělý technický fotbal založený na dobré individuální technice, smyslu pro kombinaci a neustálém pohybu. Na prestižním turnaji se prezentovaly skvělým fotbalem a obě kategorie zaslouženě braly medaile.
Foto: Pavel Jiřík ml. (FAČR)

Starší žákyně WU15 (ročníky 2008 a 2009) obsadily v sobotu 3. místo s bilancí:
4x výhra: Dukla Praha 6:1, Slovan Bratislava 6:0, Lokomotiva Brno 6:2, Hradec Králové 5:0
1x remíza: Pardubice 0:0
2x prohra: Sparta Praha 1:4 , Viktoria Plzeň 3:4.



Mladší žákyně WU13 (ročníky 2010 a 2011) na nedělním turnaji herně dominovaly a obsadily 1. místo se skvělou bilancí:
7x výhra: Viktoria Plzeň 7:2, Sparta Praha 5:1, Slovan Bratislava 15:3, Lokomotiva Brno 6:2, Hradec Králové 9:1, Teplice 9:2, Slavia Praha 3:1

Ve starších žákyních jsme získali individuální ocenění pro nejlepší brankářku (Nela Raselová) a v mladších žákyních pro nejlepší střelkyni (Tereza Chládková).

Na turnaji se hrálo s futsalovým míčem vel. 4. K plynulosti a náročnosti hry pomohly metrové nafukovací mantinely, které míč většinou udržely ve hře. Turnaj byl organizačně dobře zvládnutý. V polední pauze pořadatel zajistil dobrý oběd a odpočinkový čas byl vyplněn besedou s reprezentačními trenéry dívčích kategorií.

A jak akci hodnotí šéftrenér naší dívčí akademie Petr Šafář? „Obě kategorie hrály perfektní fotbal plný pohybu a nápaditých řešení fotbalových akcí. Nechyběla nám součinnost mezi hráčkami a tím jsme měli míč převážně v našem držení. K takto skvělému výsledku jsme došli perfektním fotbalem, kterým se prezentujeme již delší dobu a sklízíme za něj obdiv široké fotbalové veřejnosti. Holky, trenéři i rodiče si turnaj moc užili. Bylo to skvělé zpestření po podzimní sezóně.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna