FC Slovan Liberec | Pavel Čapek o podzimu U19: Je to jen polovina soutěže, máme cíl a jdeme za ním
Menu Další Zavřít Zavřít
13.12.2022

Pavel Čapek o podzimu U19: Je to jen polovina soutěže, máme cíl a jdeme za ním

Mikuláš Borkovec
LIBEREC - Svěřenci Pavla Čapka přezimují po podzimní části na skvělém druhém místě v tabulce České ligy dorostu do devatenácti let, které by na konci sezony znamenalo postup do nejvyšší dorostenecké soutěže. Na třetí tým z Teplic drží kluci náskok 4 body. Jak hodnotí trenér Čapek dosavadní průběh sezony?

Jak bys zhodnotil podzimní část vašeho týmu U19?

Hodnocení podzimu je nad očekávání dobré, přes prohru s největším konkurentem (Teplice) v 1. kole jsme si drželi v průběhu sezony stabilní výkonnost, dobrý tréninkový proces i pozici na vršku tabulky. Mrzí jen zaváhání s ”béčky” (České Budějovice, Plzeň) v podobě remíz a prohry venku se Slavií a Spartou. Musím kluky za podzimní sezonu pochválit, ale je to jen polovina dlouhodobé a náročné soutěže. Máme cíl a snažíme se za ním jít.

Soutěž má oproti předchozím ročníkům netradičních 20 týmů, jak vnímáš tuto změnu a co to pro tým do jarní části znamená?

Větší vyrovnanost a náročnost zápasů, ve kterých je potřeba absolutní koncentrace a dobré nastavení týmu. Osobně bych preferoval klasický model, tudíž 16 týmů.

Z devatenácti utkání jste pouze třikrát nestačili na svého soupeře, hodnotíš tato utkání jako opravdu ta, co se nejméně povedla?

Myslím si, že ze tří prohraných zápasů proti Teplicím, Slavii a Spartě jsem byl nejvíce zklamán na Slavii, kde jsme byli horším týmem, podali bázlivý výkon a neukázali jsme naši kvalitu, včetně individuálních výkonů. V Teplicích a na Spartě jsme podali slušné výkony, ale rozhodly detaily v podobě efektivity a chování v obranné fázi. Nejhorší výkon byl z mého pohledu na bojovném Vyšehradě, kde jsme rozhodli až v závěru.

Které utkání bys naopak rád vyzdvihl?

Výhra v derby s Jabloncem se vždy cení, velmi dobrý výkon, jednoznačný průběh a nečekaně vysoké skóre, které nepamatuji!

Které hráče bys zařadil mezi opory týmu?

Osu týmu tvořili gólman Novák, který byl posunutý do B-týmu, skvělou organizaci týmu měl pod kontrolou stoper Netušil, spolehlivý kapitán Kočka, kreativní středopolař Lexa a mladý talent Malý.

Posune se někdo z hráčů do zimní přípravy s A-týmem či B-týmem?

Určitě hráč Lexa, který si to za své výkony a celkové nastavení zaslouží. Jestli se posune do A-týmu či B-týmu, budeme řešit v následujících dnech s kolegy.

Jaký program v následujících týdnech čeká tvoje svěřence?

O víkendu jsme odehráli poslední konfrontaci s extraligovou Duklou, se kterou jsme remizovali 3:3. Nyní se nacházíme v posledním tréninkovém týdnu, kde nás čeká i rozlučka a samotné hodnocení podzimní části. Následuje šestnáctidenní volno. Příprava začíná 2.ledna a čeká nás 9 týdnů tréninku, přípravných zápasů a tradičního soustředění v Heřmanicích, kde chceme utužit vztahy i kolektiv směrem k těžkému jaru.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Realmont
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region