FC Slovan Liberec | Pět hráčů v reprezentacích, jaký je čeká program?
Menu Další Zavřít Zavřít
14.03.2023

Pět hráčů v reprezentacích, jaký je čeká program?

Šimon Knopp
Liberec - Hned pět fotbalistů oblékajících dres Slovanu Liberec bylo nominováno do týmů své země před nadcházející reprezentační přestávkou. Ve výběru Angoly se bude mít šanci ukázat obránce Gigli Ndefe. V dalších reprezentacích ho doplní čtyři mladíci. Zatímco trojice Lukáš Červ, Matěj Valenta a Filip Prebsl bude mít šanci naskočit za českou U21, Ivan Varfolomejev odjede s ukrajinským týmem do 19 let do Španělska.

Angolská reprezentace - Gigli Ndefe

Africký tým čeká v březnu dvojzápas proti výběru Ghany, který může výrazně promluvit v boji o první příčku ve skupině E pro postup do Poháru afrických národů. Aktuálně mají oba celky stejně bodů (4) a jen díky lepšímu skóre patří Ghaně první příčka právě před Angolou. První utkání se hraje 23. března a „odveta“ bude následovat 27. března.

Do obou utkání bude mít šanci zasáhnout obránce Gigli Ndefe, který byl do angolského výběru povolán již při předchozích zápasech. Rodák z Nizozemska totiž před časem získal i angolský pas. Zatím si připsal v národním týmu dva starty, a to proti ostatním soupeřům v tabulce E, Madagaskaru a Středoafrické republice.

Lvíčata - Červ, Valenta a Prebsl

Zatímco pro Lukáše Červa a Matěje Valentu je pozvánka do výběru české U21 již několikátou v pořadí, pro Filipa Prebsla se jedná o první v jeho kariéře. Mladý obránce totiž v předchozích pauzách hrál za výběr do dvaceti let. Matyáš Kozák, který posledně v nominaci nechyběl, je nyní pouze mezi náhradníky. Michal Fukala není k dispozici z důvodu zranění.

Nominace Lvíčat pro nadcházející březnové duely je důležitá, protože se jedná o poslední generálku před nadcházejícím Eurem. Česká U21 bude moci v přípravných zápasech změřit síly s Belgií a Nizozemskem. První zápas se bude hrát 24. března proti Belgii a druhý, proti Nizozemsku, o tři dny později. Oba se budou konat v tréninkovém středisku San Pedro del Pinatar ve Španělsku.

Ukrajina U19 - Varfolomejev

Posledním nominovaným hráčem Liberce je Ivan Varfolomejev, který nechybí ve výběru ukrajinské reprezentace do 19 let. Jeho tým se představí ve Španělsku v druhé fázi kvalifikace na EURO-U19.

Výběr Ukrajiny odehraje hned tři utkání. Nejprve se představí 22. března proti Lucembursku, o tři dny později bude následovat duel proti Dánsku. A na závěr, 28. března, se Ukrajina představí proti domácímu Španělsku. Vítěz ze skupiny těchto týmu se kvalifikuje na Maltu, kde se bude hrát EURO-U19.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Rengl Náš region