FC Slovan Liberec | Soupeř pro 2. předkolo Evropské ligy: FK Riteriai. A když postoupíme?
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2020

Soupeř pro 2. předkolo Evropské ligy: FK Riteriai. A když postoupíme?

Tomáš Honzejk
Liberec (aktualizováno) - Litva, Lotyšsko či Maďarsko. Konkrétněji FK Riteriai, FK Ventspils nebo Budapešť Honvéd FC. To byli tři možní soupeři v osudí pondělního losu 2. předkola Evropské ligy. Nakonec nám byl vylosován litevský soupeř a venkovní utkání. Hned v úterý se při dalším losu rozhodlo o tom, že v případě postupu budeme hrát o týden později znovu venku a soupeřem nám bude buďto srbský klub FK TSC Bačka Topola nebo rumunský FCSB.

Kluby v hlavním pavouku (mimo týmy vypadnuvší z předkol Ligy Mistrů) byly rozděleny do dvanácti skupin o šesti účastnících, kdy tři jsou nasazení a tři nikoliv. Náš tým byl mezi nasazenými. Los, který jste mohli sledovat zde, se konal od 13 hodin ve švýcarském Nyonu. Oficiální termín na odehrání duelu je stanoven na 17. září.

"Z trojice týmů, proti kterým jsme mohli hrát, jsem za nejtěžšího soupeře považoval maďarský Honvéd. Litevský a lotyšský tým jsem považoval za podobně silné soupeře, které bychom měli zvládnout. Samozřejmě si teď zjistíme víc informací, máme na to dostatek času. Škoda, že nehrajeme doma. Bude teď záležet na tom, jestli se bude hrát v Litvě nebo na neutrální půdě. Máme informace z Plzně, jaká omezení a hygienická opatření se týkají cesty na venkovní zápas, ale s tím se musíme vyrovnat. Popereme se o to, abychom šli do dalšího kola. Věřím, že během příštích dvou týdnů se ještě posuneme dál a mužstvo se víc sehraje," řekl po losu pro náš web trenér Pavel Hoftych.

FK Riteriai

FK Riteriai nebo také FK Trakai, je litevský fotbalový klub z města Vilnius. Klubové barvy jsou žlutá a modrá. Založen byl v roce 2005 v Trakai jako FK Trakai. V roce 2011 debutoval ve druhé nejvyšší soutěži a v roce 2014 v nejvyšší soutěži. V roce 2019 se název změnil na nynější FK Riteriai. Zajímavostí je, že právě z tohoto klubu přišel do Slovanu v únoru 2018 záložník Oscar Murphy Dorley, který momentálně hájí barvy pražské Slavie. V 1. předkole postoupil litevský klub přes severoirský Derry City, když zvítězil 3:2 po prodloužení. V aktuální sezóně je FK Riteriai v šestičlenné tabulce na posledním místě, když má po 16 odehraných zápasech na svém kontě pouze 8 bodů za 1 výhru a pět remíz při skóre 11:29.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Realmont
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus