FC Slovan Liberec | Třináctka ovládla turnaj v Turecku: Kluci ve finále porazili slavný Galatasaray!
Menu Další Zavřít Zavřít
02.05.2024

Třináctka ovládla turnaj v Turecku: Kluci ve finále porazili slavný Galatasaray!

Mikuláš Borkovec
Kategorie U13 v minulém týdnu odletěla do Turecka na mezinárodní turnaj, ze kterého se svěřenci Petra Koudelky vrátili toto úterý. Kluci za sebou mají nezapomenutelný zážitek, když se jim celý turnaj povedlo ovládnout. Třešničkou na dortu bylo samotné finále, ve kterém zvítězili nad slavným Galatasaray Istanbul po penaltách.

OHLÉDNUTÍ PETRA KOUDELKY ZA ÚSPĚŠNÝM TURNAJEM

V první řadě bych chtěl poděkovat panu Zdeňku Koukalovi, se kterým jsme celou akci společně plánovali. Dále společnosti Sports City Antalya a klubu FC Slovanu Liberec, který se podílel na financování této akce.

Vše pro nás začalo již ve čtvrtek přespáním na stadionu Slovanu a následně jsme v pátek v ranních hodinách odletěli z Prahy do Turecké Antalye. Tam nás čekal transport, který nás odvezl do Side, kde se turnaj odehrál. Společně jsme vše zakončili úterním příletem do Berlína, odkud jsme mikrobusem dorazili v odpoledních hodinách do Liberce, jednalo se tedy o šest společných dní.

PRŮBĚH TURNAJE

Na turnaji jsme ve skupině odehráli 5 zápasů, kdy se každý hrál 2x20min v počtu 7+1. A utkali jsme se s týmy z Kazachstánu, Jordánska, Libanonu a Turecka. Nejvíce nás potrápil domácí tým Manafgat Football Academy, nad kterým jsme 2:1 vyhráli a i díky tomu jsme skupinu ovládli bez ztráty bodu. V pondělí ráno nás v semifinále čekal libanonský tým E.F.S Elite Football School, tento zápas nám vyšel velice dobře a po zaslouženém vítězství jsme se těšili na samotné finále, do kterého postoupil vítěz druhé skupiny Galatasaray Istanbul.

finálový zápas

Ve finále se odehrával úplně jiný fotbal než bylo k vidění doposud a musím říct, že oba týmy ve velkém vedru předvedly velice dobrý výkon". Po 40min byl stav nerozhodný 0:0. Na řadu přišly pokutové kopy ve kterých se žádný Slovaňácký hráč nemýlil a když v páté sérii hráč soupeře neproměnil, tak se mohlo začít slavit.

hodnocení Petra Koudelky

Jsme rádi za kluky, že turnaj dotáhli do vítězného konce, protože nechybělo moc a finále jsme mohli rozhodnout v řádné hrací době. Při následném penaltovém rozstřelu to kluci v hlavě zvládli a vše proměnili. Chtěli bychom poděkovat rodičům, někteří nám fandili přímo v Turecku a jiní nás podporovali na dálku. Jsme rádi, že jsme měli možnost účastnit se této zajímavé akce, protože i mimo fotbalově strávený čas jsme si dokázali příjemně zpestřit a plně využít. Poděkování patří našim hráčům, kteří příkladně reprezentovali klub FC Slovan Liberec a to jak na hřišti, tak mimo něj.

FC Slovan Liberec reprezentovali

Drahoslav Věrný, Jiří Janata, Lukáš Procházka, Ivan Shelepov, Matěj Žižka, Vojtěch Tvrdík, Ihor Yefremenko, Aleksander Weslawowicz, Tomáš Klapka, Petr Šámal, Petr Kostovský, Jakub Karasinski

Realizační tým: Lukasz Duduć, Petr Koudelka


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Hennlich
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal