FC Slovan Liberec | Základní část vrcholí. Slovan přivítá v boji o poháry Hradec Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
19.04.2024

Základní část vrcholí. Slovan přivítá v boji o poháry Hradec Králové

Tomáš Honzejk
Liberec - Na stadion U Nisy zavítají Východočeši z Hradce Králové, které vede nové trenérské duo David Horejš s Lukášem Váchou. Ten slavil ještě jako hráč Slovanu zatím poslední liberecký titul. Utkání startuje v neděli od 15:00. Přijďte se pobavit do předzápasové fanzony, která startuje o 90 minut dříve, tedy ve 13:30.

FC Slovan Liberec - boj o poháry i nečekané zaváhání v Českých Budějovicích

Už toho bylo napsáno všude mnoho, ale pro připomenutí: Modrobílý klub má nového většinového akcionáře, kterým se stal podnikatel Ondřej Kania. Prvním zápasem v nové éře byl domácí souboj proti Slovácku. Do něho vstoupili svěřenci trenéra Kozla skvěle a už v šesté minutě vedli po hlavičce Kulenoviće. Na 2:0 zvýšil ještě v první půli Ľubomír Tupta. Po přestávce sice hosté snížili, když si Pourzitidis srazil centrovaný míč do vlastní brány, ale rychlá odpověď Prebsla vrátila Liberec dvougólové vedení zpět. Na konečných 4:1 upravil v závěru svým prvním ligovým gólem Michal Fukala.

O týden později zavítalo naše mužstvo na jih Čech, kde se postavilo v tu dobu posledním Českým Budějovicím. I zde vyšel Libereckým úvod zápasu a opět v šesté minutě otevřeli skóre, když se prosadil Žambůrek. Domácí ale do poločasu srovnali zásluhou aktivního Hellebranda. V 67. minutě se Budějovice dostaly do vedení po zásahu Ondráška. Slovan se hnal za vyrovnáním, kterého se dočkal v 93. minutě po vlastní brance Poulola. Už se zdálo, že zápas skončí remízovým výsledkem, ale Jan Suchan to tak nechtěl nechat, vletěl do našeho vápna a střelou o tyč v 96. minutě rozhodl o vítězství domácích 3:2.

Místo umístění v první šestce tak modrobílý celek zůstal na sedmé pozici se ziskem 38 bodů. Na pátou Mladou Boleslav ztrácíme ale pouhé dva body. Na čtvrtý Baník, kde hrajeme poslední kolo, pak bodů šest. Pod námi se nachází Sigma Olomouc a náš příští soupeř z Hradce Králové. Oba celky mají o dva body méně než my, tedy 36. Prostřední skupinu uzavírají Teplice s 35 body.

Nejlepším střelcem Liberce je chorvatský útočník Luka Kulenović, který se rozehrál do parádní formy a na svém kontě už má sedm přesných zásahů. Druhý Ľubomír Tupta má o dva méně. Společně s Janem Mikulou je však nejlepším asistentem mužstva, když oba společně přihráli svým spoluhráčům na pět branek. Dle hokejové terminologie tak má slovenský reprezentant bilanci 5+5, což je nejvíce z týmu. Trenéru Kozlovi přibyl na marodku v minulém utkání Nicolas Penner, který nejspíše do utkání nezasáhne. Stejně tak dlouhodobě zranění Plechatý s Frýdkem. Ostatní hráči by měli být k dispozici a jsou připraveni zasáhnout do zápasu.

Vzájemná bilance

FC Hradec Králové - nové trenérské duo a tři výhry v řadě

Na konci února se udála na lavičce Votroků změna. Trenéra Václava Kotala nahradil David Horejš, který si k sobě vzal za asistenta Lukáše Váchu. Hned v prvním utkání se Hradec představil v bývalém působišti hlavního trenéra, tedy v Jablonci. Hosté šli do vedení, ale Jablonec ještě do poločasu srovnal. V 65. minutě byl pak vyloučen domácí Hurtado, jenže Východočeši nedokázali přetavit skoro třiceti minutouvou přesilovku ve vítězný gól a zápas tak skončil 1:1.

Následovala domácí výhra 2:0 v derby nad Pardubicemi, porážka na Letné 1:2 od úřadujícího mistra, která je ale do této chvíle jediná. Od té doby totiž Hradec vyhrál tři utkání po sobě. Doma zdolal Karvinou těsně 2:1, v Teplicích zvítězil 1:0 a stejným výsledkem porazil v domácí aréně během minulého kola trápící se Slovácko.

Pro Votroky to znamená posun tabulkou již na devátou pozici a útěk ze Skupiny o udržení. Trenéři Horejš s Váchou se netají ambicí o pokus setrvat v prostřední skupině a poprat se o místenku v předkolech evropských pohárů. Momentálně mají pětibodový náskok na jedenácté Bohemians, a tak je tento cíl reálně splnitelný. Po utkání s naším mužstvem ale přivítají na domácím stadionu pražskou Slavii. Los na poslední dvě kola tak nemají vůbec jednoduchý.

Nejlepším střelcem Východočechů je pětigólový Daniel Vašulín. O branku zpět je jeho jmenovec Horák. Nejvíce asistencí má bývalý reprezentant Václav Pilař, a to pět. Bývalý hráč Liberce či plzeňské Viktorie má také nejvíce kanadských bodů. K pěti asistencím totiž vstřelil ještě tři góly. Trenér Horejš nemůže pro utkání s Libercem počítat se službami útočníka Ondřeje Šašinky, který nemůže nastoupit pro nasbírané čtyři žluté karty. Zranění nepustí do zápasu Davida Heidenreicha. Otazníky visí nad Filipem Čihákem, Danielem Kaštánkem a Michaelem Leiblem.

Online prodej vstupenek

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže v domácím utkání vyhrát a stále tak živit naději na umístění v TOP 6? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Pepsi
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal