FC Slovan Liberec | Zklamaný Mikula po porážce v Teplicích: Kdybychom něco proměnili, mohli jsme i vyhrát
Menu Další Zavřít Zavřít
12.11.2022

Zklamaný Mikula po porážce v Teplicích: Kdybychom něco proměnili, mohli jsme i vyhrát

Martin Soukup
Teplice/Liberec - Střelec jediného libereckého gólu Jan Mikula na pozápasové tiskové konferenci hovořil o nepříjemné mlze, podzimní části ligy i špatné venkovní bilanci. “Fotbal je o maličkostech,” dodává zkušený obránce.

Jak hodnotíš utkání?

Dostali jsme brzy gól, ale potom se nám podařilo vyrovnat. Řekl bych, že první půle byla vyrovnaná, ve druhé bych řekl, že jsme tam měli dva, tři náznaky, kdy jsme mohli skórovat. Teplice daly na 2:1 krásný gól z dálky, a poté si to už pohlídaly. My jsme se už do vápna nedostali.

Čtvrtá porážka venku. Čím to je?

Na začátku sezony se nám dařilo spíše venku, teď je to naopak. Bohužel se nám venku nedaří, paradoxně s týmy, kteří jsou v tabulce za námi. Ale čím to je, nevím.

Je problém ve hře?

To si nemyslím. Dnes to bylo vyrovnané a na konci jsme mohli rozhodnout my. Vali (Matěj Valenta) tam šel sám, dvakrát ho Grygar vychytal, takže kdybychom něco proměnili, tak jsme mohli klidně i vyhrát. Je to o maličkostech.

Jak nepříjemná byla mlha?

Nebylo to takové, že by se nemohlo hrát. Jsme všichni rádi, že se to dohrálo, že rozhodčí mohli vidět. nicméně bych náš výkon nesváděl na mlhu.

V televizi to vypadalo, že vysoké míče byly vidět až na poslední chvíli...

Ne, bylo to vidět. Je pravda, že když jsem vystřídal a díval jsem se na tribuny, tak diváci vidět nebyli, ale na hřišti nebyl problém.

Co se na hřišti řešilo po gólu na 2:1?

Pomezní rozhodčí říkal, že neviděl. Samozřejmě je to těžké, složité, ale nějak se to dalo do kupy. Všichni chtěli zápas dohrát a těžko by se to asi zlepšilo, takže jsme všichni rádi, že se to dohrálo.

Ty ses nebál, že se utkání nedohraje?

Když už nás rozhodčí svolal ze hřiště, tak jsem si říkal, že se to stejně asi nezlepší. Když to v tu chvíli vadilo, tak to bylo dost pravděpodobné, že se to nedohraje.

V jednu chvíli se tam řešilo, že by po poločase nebyl VAR k dispozici. Řešili jste to nebo to šlo mimo vás?

Zaslechl jsem tam, že VAR po poločase nebude. Že zase bude, to jsem neslyšel, takže jsem to neřešil.

Celá soutěž je vyrovnaná. Jak bys hodnotil podzimní část ligy?

Jak jsem říkal, začátek byl dobrý, teď ke konci jsme horší. Bylo to takové na houpačce, někdy vyhrajete, někdy prohrajete. Bohužel se v tom takhle patláme, nedokážeme odskočit výš.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Dům kultury
Mediální partneři
Rengl Hitrádio Contact