FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav - FCSL 4:1
Menu Další Zavřít Zavřít

2.kolo, neděle 2.8.2009
FK Mladá Boleslav FK Mladá Boleslav
4:1
(4:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Mladá Boleslav: M. Vorel - O. Kúdela, A. Rolko, J. Rajnoch, M. Djalovič - L. Sylvestre (82. L. Opiela), A. Mendy, V. Procházka, I. Táborský - M. Kulič (90. J. Chramosta), L. Pecka (62. T. Lemessa)
FC Slovan Liberec: Z. Zlámal - R. Kelić (46. T. Gebre Selassie), M. Holeňák, R. Dejmek, T. Janů - L. Vácha (46. B. Dočkal), T. Frejlach, M. Gecov, J. Liška - J. Nezmar, A. Kerić (70. J. Blažek)
Branky: 20. L. Pecka, 21. L. Pecka, 36. M. Kulič, 40. V. Procházka - 43. J. Nezmar. ŽK: 6. M. Djalovič, 42. L. Sylvestre - 48. B. Dočkal, 53. J. Nezmar, 66. R. Dejmek. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil, Mikel.

Reportáž

Pouze na laviče náhradníků překvapivě zůstali Gebre Selassie, Dočkal a Blažek. Trenéři tak dali důvěru mimo jiné mladému Renáto Kelićovi, pro kterého to byla ligová premiéra.

Utkání začalo svižně. Oba týmy chtěly hrát fotbal a na hřišti to bylo znát. Aktivita domácích se odrazila v počtu rohových kopů, kdy už v 15. minutě kopali čtvrtý. Našemu týmu zase svědčil rychlý přechod do útoku, který byl ale často zastavován faulem. K největší šanci úvodních minut se dostal Kerić, který z otočky střílel jen do rukou připraveného brankáře Vorla.

V 19. minutě poslali domácí na naší branku první varování. Kuličovu zpětnou hlavičku na Pecku ale ještě naše obrana odvrátila. V té samé minutě ale bylo zle. Po centru z levé strany se již zmiňovaný Pecka pověsil do vzduchu a hlavou překonal Zlámala - 1:0.

O minutu později udělali naši zadáci druhou chybu a Pecka jí tentokrát s notnou dávkou štěstí potrestal. Jeho střelu zblokoval za bezmocného Zlámala nešťastně Holeňák - 2:0.

Naši hráči se pokusili o rychlou odpověď, naše útočná snaha ale k vážnějšímu ohrožení branky nevedla. Radovat se naopak mohli ve 27. minutě opět domácí, Mendyho střelu ale naštěstí zastavila tyč naší branky.

Ve 36. obraně fatálně selhala komunikace našich zadáků. Na dlouhý Vorlův výkop si mezi naší zkoprnělou obranu naběhl Kulić, který z bezprostřední blízkosti nedal našemu brankáři šanci - 3:0.

V zápětí mohl korigovat výsledek Frejlach, s jeho střelou si ale brankář Vorel věděl rady. Ve 40. minutě přišla velmi potupná chvilka brankáře Zlámala. Procházkova nepříliš prudká střela ze 25 metrů mu propadla rukama a mezi nohama se došourala do branky - 4:0

Ve 43. minutě kopal přímý kop Janů, na jeho centr si naběhl Nezmar a hlavou zmírnil nejhorší poločas Slovanu v posledních letech - 4:1.

Hned v úvodu druhé půle měla Boleslav další šanci, tentokrát ale naše pozměněná obrana zafungovala dobře. V 50. minutě mohl skórovat Dočkal, chybělo mu jen kousek Peckova štěstí. I Dočkalovu střelu totiž zblokoval obránce, míč ale skončil těsně vedle branky.

Sympatické na našem týmu bylo, že i přes velmi nepříznivý výsledek hráči bojovali a hnali se do útoku. Domácí obrana ale fungovala dobře. Přesto jsme skórovat mohli. V 57. minutě rozehráli naši standardku a Frejlachova tečovaná střela skončila vedle branky.

Náš tým se i nadále snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat. Domácí si ale náskok pozorně hlídali a navíc podnikali velmi nebezpečné brejky. Jeden takový se ale povedl i nám, v 72. minutě ale chyběl Nezmarovi ke skórování krůček, když těsně před ním na malém vápně domácí odkopli Dočkalův centr.

V 73. minutě napřáhl k parádní ráně Dočkal a Vorel musel napnout všechny síly aby střelu vyrazil. U zákroku se ale zranil a několik minut ležel na trávníku. K překvapení všech ale po dlouhém ošetření pokračoval ve hře.

Domácím se v závěru podařilo rozkouskovat hru a naši hráči se i přes enormní snahu nedostali k vážnějšímu ohrožení branky. V závěru ještě po jednom centru domácích musel zachraňovat Holeňák. Poměrně dobrý výkon našeho týmu tak pohřbily fatální chyby v první půli.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Masea
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact