FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Žižkov 3:2
Menu Další Zavřít Zavřít
07.12.2022

Slovan poslední letošní duel zvládl, v Tipsport lize porazil Viktorii Žižkov 3:2

Ondřej Marko
Xaverov/Liberec - Fotbalisté Slovanu odehráli poslední letošní zápas s Viktorií Žižkov, a to v rámci zimní Tipsport ligy. Do duelu zasáhlo i několik hráčů z B-týmu a testovaný chorvatský stoper Roko Kurtović. Po první půli prohrával Slovan 1:2, když se dvakrát trefil Voltr a vlastní gól si dal Jankovský. Ve druhé půli jsme otočili díky brankám Kozáka a Kranthoveho na 3:2.
Tipsport liga, středa 7.12.2022, 13:00, Stadion Na Chvalech
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:2
(1:2)
FK Viktoria ŽižkovFK Viktoria Žižkov
FC Slovan Liberec:

Stejskal (46. Pešl) - Mikula (46. Prebsl), Plechatý (60. Kranthove), Kurtović - Winkler (46. Fukala), Pourzitidis (60. Horňáček), Polyák (46. Varfolomejev), Preisler (60. Juzvak) - Málek (60. van Buren), Višinský (46. Lupoměský) - Kozák

FK Viktoria Žižkov:

Švenger - Březina, Tregler, Klusák - Řezáč, Bazal, Žežulka, Hönig (72. Janovský), Jankovský - Voltr, Sow

Branky: 19. Jankovský (vlastní gól), 80. Kozák, 84. Kranthove - 11. a 21. Voltr

Rozhodčí: Orel – Machač, Šafránková


Reportáž

První náznak šance předvedl Preisler, když vypálil po centru. Svou ránu ovšem nasměřoval přímo na brankáře Švengera. Dobrou průnikovou přihrávku vyslal na levé straně Sow, následně tak mohl Radek Voltr předběhnout naší obranu a pozemní střelou ke vzdálenější tyči poslat Žižkov do vedení. Slovan se poté snažil o vyrovnání, čehož dosáhl o osm minut později. Na levé straně výborně prošel Višinský a téměř na hraně hřiště odcentroval před bránu. Míč si poté nešťastně srazil do vlastní brány mladík Tomáš Jankovský.

Avšak vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minuty. Slovan ztratil na vlastní polovině balón, kterého se zmocnil Sow. Žižkovský útočník na sebe úspěšně stáhl pozornost obrany, následně výtečně přihrál osamocenému spoluhráči. Připravený byl opět Radek Voltr, jenž obešel Plechatého a výborně zakončil do vzdálenějšího horního rohu. A právě autor dvou žižkovských branek působil i v našem klubu, konkrétně mezi lety 2017 až 2019. Do konce poločasu další branka nepadla, skončil tak výsledkem 1:2.

Do druhé půle vstoupil náš tým aktivněji s cílem vyrovnat. Hrálo se nejčastěji na půli soupeře, nicméně žádnou vyloženě gólovou šanci jsme si v úvodu poločasu nevypracovali. I nadále byl Slovan aktivnějším celkem, i přes častý tlak ale obrana soupeře nepolevila a stále držela stav 1:2. V druhé části poločasu se dostával stále častěji do šancí také Žižkov.

Zajímavou příležitost měl Kozák, kdy se k němu po rohovém kopu dostal odražený míč. Mladý útočník neváhal a ihned vypálil, přičemž svou ránou škrtl o břevno. A byl to právě Matyáš Kozák, kdo chvíli po své příležitosti stál za naším vyrovnáním. Byla to podobná situace jako předtím, odražený míč z rohového kopu, který střelou odraženou od země dopravil Kozák mezi tři tyče.

V utkání se Kozákovi dařilo i nadále. O pár minut později, z nakrátko rozehraného rohu, totiž skvěle odcentroval před bránu, kde připravený Justen Kranthove již poslal míč hlavou do sítě.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Jsme rádi, že jsme utkání otočili. Úvod se nám totiž nepovedl, dlouho jsme v utkání prohrávali. Na druhou stranu jsme ale zapojili další mladé hráče. Jsme také rádi za to, že se nám zápas povedlo dohrát bez zranění a rok 2022 jsme ukončili výhrou.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Libea
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal