FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec B - Slovan B 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
04.02.2023

Béčko remizovalo ve druhém přípravném utkání na půdě Jablonce

Redakce
Jablonec/Liberec – Béčko ve druhém přípravném utkání nového roku remizovalo s Jabloncem 2:2. Na půdě soupeře šlo dvakrát do vedení, po dvou individuálních chybách se ale oba rivalové rozešli smírně. Dvakrát se trefil Ondřej Valenta.
Příp., sobota 4.2.2023
FK Jablonec B FK Jablonec B
2:2
(1:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FC Slovan Liberec B: Vliegen – Daněk, Lehoczki, Kim, Bitok – Polyák – Lupoměský, Hudák, Ješeta, Šolc – Valenta
Branky: Valenta 2.

Reportáž

B-tým má za sebou druhé utkání jarní části přípravy. Po výhře nad Varnsdorfem se opět výběr trenéra Josefa Petříka představil u soupeře, zahrál si s rivalem z Jablonce. Atraktivní duel nakonec přinesl hned čtyři branky. Slovan se dvakrát po trefách Ondřeje Valenty dostal do vedení.

Soupeř ale díky rychlému dostupování dvakrát využil individuální chyby našeho mužstva, Slovan zároveň během duelu neproměnil penaltu a s Jabloncem tak remizoval po vyrovnaném průběhu 2:2. Další přípravné utkání by mělo čekat naše mužstvo už 8. února od 12:00 na UMT v Doubí, kde vyzve Viktorii Žižkov.

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Potkaly se dva rozdílné herní styly. Domácí hráli dost jednoduše přes nakopávané, dlouhé míče prakticky bez výstavby, postavili taktiku na tom, že budou hrát jednoduše, sbírat druhé balony a vyhrávat osobní souboje. Naopak my jsme chtěli hrát po zemi a krátkou kombinací se dostat k bráně fotbalovou cestou. První půle byla vyrovnaná, neproměnili jsme hned zkraje duelu pokutový kop, když jsme trefili tyč. Ale dostali jsme se do vedení 1:0, byli jsme v tu chvíli lepší a měli jsme další tři čtyři gólové příležitosti, soupeř zahrozil dvakrát po rohových kopech. Pak jsme udělali individuální chybu a ještě před přestávkou jsme dostali gól 1:1, zbytek půle už se dohrával trochu v křeči. Myslím, že ve druhém poločase byl Jablonec lepší. Jednoduchostí měl dost velkou optickou převahu, ale i tak jsme si vytvořili další dvě tři obrovské příležitosti, které jsme neproměnili. Gól padl po pěkné kombinační hře, jenže přišla další individuální chyba a vyrovnání soupeře na 2:2. Remíza je tedy asi zasloužená, znamená zároveň velké ponaučení zejména pro záložní řadu. S míčem jsme pracovali pomalu, tolik ztrát jsme s Varnsdorfem určitě neměli a možná ani celou podzimní část sezony. Neměli jsme zkrátka tolik prostoru pro kombinaci a nevyrovnali jsme se s rychlým přístupem soupeře.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek SMC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact