FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Kolín - Slovan B 5:0
Menu Další Zavřít Zavřít
11.05.2024

B-tým prohrál v Kolíně 0:5, většinu utkání hrál v oslabení

Ondřej Marko
Kolín/Liberec - V rámci 26. kola ČFL odehrál B-tým zápas v Kolíně. Do utkání nevstoupil vůbec dobře, již od 20. minuty prohrával a o tři minuty byl navíc vyloučen kapitán Hadaščok. Do přestávky domácí vedení navýšili, a to po naší chybné rozehrávce. Ve druhé půli přidali další dvě branky po rohových kopech. Pátý a poslední gól opět padl po chybné rozehrávce.
26.kolo, sobota 11.5.2024, 10:30, Brankovická - tráva .
SK Sparta Kolín SK Sparta Kolín
5:0
(2:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
SK Sparta Kolín: Tůma – Hakl, Veselý, Vondráček, Šnajdr, Čapek, Snížek (70. Jaroš), Rybička, Copa (70. Koděra), Milec, Soběslav
FC Slovan Liberec B: Musil - Winkler (66. Horňáček), Netušil, Michal, Wydrzynski - Kočka, Lexa (76. Bartoš), Hudák (85. Šolc) - Lupoměský (66. Málek), Okoh (46. Kuľha), Hadaščok
Branky: 20. a 56. Soběslav, 35. Hakl, 64. a 76. Rybička

Žluté karty: 23. Lexa

Červené karty: 23. Hadaščok

Rozhodčí: Matějček – Hlaváček, Holakovská


Diváci: 140

Reportáž

První velká šance utkání byla k vidění v patnácté minutě. Osamocený Veselý dostal v pokutovém přihrávku a následně prověřil brankáře Musila. Se svou střelou však úspěšný nebyl, Musil ji vyrazil na roh. Domácí hráči následně vyvíjeli na náš tým silný tlak, jenž nakonec vygradoval v úvodní branku. Centr z rohového kopu totiž výtečně umístil hlavou k bližší tyči Ondřej Soběslav.

Jeden ze zlomových momentů duelu nastal pouhé tři minuty po inkasované brance, kapitán Hadaščok totiž za svůj faul obdržel červenou kartu. B-tým tak dohrával od 23. minuty zbytek zápasu v oslabení. Ačkoliv se i tak rezervní tým nepřestal hnát za možným srovnáním stavu, tak další branku vstřelil opět domácí celek. Stalo se tak po obrovské chybě při rozehrávce, při které byli hráči napadáni domácími. Brankář Musil dostal příliš krátkou a pomalou přihrávku, té se tak mohl zhostit František Hakl, který nakonec míč dopravil do brány.

Po změně stran Kolín v nastoleném tempu nepolevil a znovu po rohovém kopu vstřelil gól. Autorem byl opět Ondřej Soběslav, jenž tentokrát pálil na vzdálenější tyč. Mladíkům po třetí brance již nezbylo mnoho sil na útočné snahy, domácí tým byl tak i nadále aktivnějším. V 64. minutě navýšil své vedení na 4:0 brankou Petra Rybičky, znovu po rohovém kopu.

Kolínští korunovali svůj výkon o deset minut později pátou brankou, za kterou stála znovu velká chyba našeho týmu. Po Musilově ztrátě míče u brankové čáry získal Petr Rybička snadnou gólovou příležitost v podobě dorážky do odkryté brány, kterou nepromrhal. Do konce utkání již další branka nepadla, B-tým tedy prohrál 0:5.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Dnes to nebyl náš den. Už v začátku zápasu jsme soupeře pustili do dvou tří šancí a byli hodně nepřesní na míči. Jako by byl každý náš dotek s míčem špatně. Pak přišlo vyloučeni a dlouhá hra v oslabení. Bohužel z pěti inkasovaných branek dostaneme tři ze standardních situaci a dvě z hrubých chyb v rozehrávce. Hrozivý výsledek musíme odčinit příští týden výrazně lepším výkonem v Chlumci.”


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Hattrick rtm plus