FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Brozany 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2024

V předposledním domácím utkání B-tým prohrál s Brozany 1:2

Ondřej Marko
Liberec - V 28. kole České fotbalové ligy jsme se utkali se čtvrtými Brozany. B-tým vstoupil do utkání velmi aktivně, byl to však soupeř, kdo vstřelil první branku. Ve druhém poločase se nám sice povedlo srovnat, nicméně deset minut před koncem si připsaly rozhodující branku Brozany. Utkání jsme tak prohráli 1:2.
28.kolo, neděle 26.5.2024, 17:00, Městský stadion
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
1:2
(0:1)
SK Sokol BrozanySK Sokol Brozany
FC Slovan Liberec B: Musil – Kočka (72. Meskhi), Kuľha, Lupoměský (60. Okoh), Machotka (60. Wydrzinski), Málek, Michal, Netušil (81. Govaers), Šolc (72. Bartoš), Varfolomejev, Winkler
SK Sokol Brozany: Kouba – Bechyně, Bubeníček, Černý, Jindráček (90+2 Matoušek), Krátký, Lauko, Novotný (88. Sláma), Schettl, Šup, Tichý
Branky: 67. Chidera – 24. Jidráček, 80. Novotný

Žluté karty: 27. Machotka, 52. Málek, 70. Michal – 27.Tichý

Rozhodčí: Černý – Švorc, Andras


Diváci: 100

Reportáž

Do utkání vstoupila naše rezerva velmi aktivně, v úvodu zápasu téměř nepustila hosty k míči. Větší brankovou příležitost si ovšem nevypracovala, a tak se postupem dostaly do hry i Brozany. Byl to právě hostující tým, který vstřelil první branku utkání. Po rychlé akci se prosadil Martin Jindráček.

Po inkasované brance se B-tým aktivně snažil změnit stav duelu. Mladíci si připravili mnoho slibných šancí, brankář Kouba však vždy odpověděl pohotovým zákrokem. Do konce první půle tak sice měl náš tým herní převahu, neproměnil ji však v gól.

Do druhého dějství jsme vstoupili stejným tempem, jako jsme zakončili to první. Slovan se hnal dopředu za vyrovnáním, čehož se konečně dočkal v 67. minutě. Autorem branky byl Chidera Okoh. Ani v následující pasáži utkání naši hráči nezvolnili ve svých útočných snahách a byli i nadále aktivní. Avšak pro hráče bylo velmi těžké projít skrze soupeřův blok.

I přes několik vypracovaných příležitostí se mladíci nezvládli dostat do vedení. Nakonec se utkání rozhodlo po standardní situaci v 80. minutě. Brozany rozehrály rohový kop až před branku, kde se již prosadil Vít Novotný. Poslední desetiminutovku naši hráči ještě zvýšili své ofenzivní snahy, bohužel všechny pokusy mířily buď vedle, anebo je pochytal brankář Kouba.

Utkání tedy skončilo naší prohrou 1:2. Po 28. kole zůstal náš tým na šesté soutěžní příčce, přičemž do konce ročníku zbývají dva zápasy.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Po celý zápas pro nás bylo těžké dobývat soupeřův blok. Na druhou stranu po zisku míče byl hostující tým velmi silný. Po vyrovnávající brance jsme měli několik dobrých situací před brankou Brozan. Druhou branku jsme ale vstřelit nedokázali, a tak se deset minut před koncem po rohovém kopu bohužel radoval soupeř.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Geoprint
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec