FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Ostrava - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
30.03.2024

Ženy budou hrát Skupinu o titul! Baník porazily 2:0 a udržely čtvrtou pozici

Šimon Knopp
Liberec/Ostrava - V posledním kole základní části nejvyšší soutěže žen nastoupily svěřenkyně trenéra Myslivce k zápasu proti Baníku. Díky trefám Buryánové a Hlouchové se podařilo Slovaňačkám zvítězit 2:0 a udržet v tabulce čtvrté místo zaručující nadstavbovou část mezi čtyřmi nejlepšími celky!
14.kolo, sobota 30.3.2024, 13:00
FC Baník Ostrava FC Baník Ostrava
0:2
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Baník Ostrava:

Zelenková - Furiková (58. Štěpánová), Gaurová (46. Serafinová), Janíková, Korvasová (72. Najvarová), Krupníková, Molková, Pavlíčková, Vojtková (C), Waltrová, Rybaczuk (72. Babičová)

FC Slovan Liberec:

Pižlová - Buryánová, Šušolová (C), Huvarová, Ducháčková (60. Harvilová), Goretkiová (68. Din Thanhová), Růžičková (85. Brázdová), Kantarská, Švíbková, Tenkrátová, Hlouchová (85. Mastníková)

Branky: 24. Buryánová, 61. Hlouchová

Žluté karty 67. Vojtková

Rozhodčí: I. Koryčanská – L. Šabacká, K. Fraňková


Diváci: 100

Reportáž

Liberecké fotbalistky vstupovaly do posledního kola základní části nejvyšší ligy žen s jasným cílem - udržet čtvrtou pozici zaručující nadstavbovou část ve Skupině o titul. K tomu potřebovaly v zápase s Baníkem zvítězit, protože hráčkám z Plzně se podařilo vyhrát proti Brnu a v případě zaváhání Liberce by poskočily na čtvrtou příčku právě ony.

Slovan začal aktivně a již ve 24. minutě se mohl radovat ze vstřelené branky. Potřebný klid týmu dodala Aneta Buryánová, která navázala na svoji poslední trefu proti Baníku ze vzájemného pohárového utkání. Liberecká fotbalistka využila centru do šestnáctky a skluzem rozvlnila síť. Výhodu dvoubrankového vedení se Slovaňačkám podařilo dosáhnout až ve druhé půli, když v 61. minutě zvýšila na 2:0 střelou k tyči Radka Hlouchová. Ve zbytku utkání liberecké fotbalistky zodpovědně bránily a další změnu ve skóre nepřipustily.

Díky výhře 2:0 a zisku tří bodů se Slovanu podařilo vybojovat čtvrtou pozici se ziskem 21 bodů a hráčky Liberce se mohou těšit na titulovou skupinu, ve které nastoupí proti Slavii, Spartě a Slovácku.

Ohlasy trenérů

Witold Zajac (FC Baník Ostrava): „Chceme-li vyhrát, musíme mít na hřišti jedenáct hráček, které chtějí míč, nebojí se hrát a nebojí se zodpovědnosti. Musíme převzít zodpovědnost a hrát sami za sebe. To se nám dnes nepodařilo a bohužel jsme zápas prohráli. Tenhle tým umí hrát fotbal, má dovednosti a my jsme to mnohokrát ukázali, ale musíme tak hrát v každém zápase a přenést způsob, jakým hrajeme v tréninku, do ligových zápasů. Věřím, že za dva týdny vstoupíme do nadstavbové části mnohem lépe."

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Hodnocení utkání z hlediska výsledku je určitě pozitivní - vítězství a navíc postup do skupiny o titul, což byl jeden z cílů už před sezónou. Po herní stránce tam byly některé pasáže neurovnané, zbytečně nevynucené chyby a ztráty míčů. Naopak se objevila větší aktivita v křídelních prostorech, větší odvaha jít jedna na jednu a pravě z takové situace pramenil první gól. Nicméně soupeře jsme do větších šancí napouštěli, vyjma jedné situace z prvního poločasu. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a hlavně holky, protože jsme se v posledních týdnech potýkali s absencemi. Celý tým dělá pokroky, zvláště mladé hráčky sbírají zkušenosti a herní praxi, učí se pracovat pod tlakem, apod. Tohle je pro holky odměna za práci, kterou odvádí. Pro posun týmu je jen dobře, že budeme hrát těžké zápasy ve skupině o titul a budeme sbírat cenné zkušenosti.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls