FC Slovan Liberec | Tupta po Plzni: Vítězství chutná krásně. Jsem za body strašně rád
Menu Další Zavřít Zavřít
22.10.2023

Tupta po Plzni: Vítězství chutná krásně. Jsem za body strašně rád

Redakce
Liberec – Naše mužstvo v trojici domácích duelů proti nejlepší trojce podalo dobré výkony, ty ale až do soboty nebyly zúročeny body. Proti Plzni Slovan třikrát skóroval a zaslouženě oslavil první výhru od poloviny srpna. „Konečně. Jsem rád, že nám to vyšlo hlavně kvůli týmu. Na tréninku makáme, nebylo to lehké," říká Ľubomír Tupta, který sám skóroval, další gól připravil a byl oceněn nejlepším hráčem zápasu.

„Střelbu jsem měl v hlavě hned. Potáhl jsem si míč na střed, Frýďas mi míč dobře narazil. Chtěl jsem původně pálit na zadní, tyto rány do stran se špatně chytají. Nakonec jsem si vybral přední tyč," popisoval Ľubomír Tupta úvodní branku duelu ze 17. minuty. Právě ta výrazně nasměrovala Slovan za vítězstvím.

Třetí trefy v sezoně si váží, vděčný je ale hlavně za tři body. „Jsem za gól rád, ale hlavně z pohledu týmu. Konečně jsme dokázali vyhrát. Poslední zápasy jsme hráli dobře, je to takové zadostiučinění, že se nám to povedlo," pokračoval 25letý střelec. Ten pak ve druhém poločase ještě připravil branku pro Luku Kulenoviće. „Dlouhý sprint byla asi poslední akce, kterou jsem zvládl," smál se. „Jsem vážně rád, že to takto dopadlo a zvládli jsme to.“

Pro Tuptu šlo dle kanadských bodů o dosud nejpovedenější zápas sezony. „Můžeme to tak asi říct. Konečně máme tři body a proti velmi dobrému soupeři jako je Plzeň. Vítězství chutná krásně. Jsem rád za kluky, makáme na tréninku, rozhovory do médií, není to lehké, když se nedaří, musíme dát hlavu nahoru a natáhnout vítěznou sérii jako minulý rok.“

Hlavní cíl je teď jasný, na povedený výkon navázat. „Už jsem říkal, že na silné týmy umíme hrát skvělý fotbal. Jsme namotivovaní, to musíme přenést ze sta procent i na zápasy, které musíme zvládat. Je to důležité, chceme jít jednoznačně tabulkou nahoru," dodal slovenský útočník.

Slovanu aktuálně patří průběžná desátá pozice v tabulce. V příštím kole ho čeká cesta do Uherského Hradiště, kde se utká se Slováckem.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto KEEN
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region