FC Slovan Liberec | VIDEO: Mladí hráči jsou pracovití, říká Pavel Hoftych o přípravě
Menu Další Zavřít Zavřít
02.07.2021

VIDEO: Mladí hráči jsou pracovití, říká Pavel Hoftych o přípravě

Redakce
Liberec – Běhání, nabírání svalové hmoty, dřina. Příprava je v plném proudu, Slovan se pomalu blíží k rakouskému soustředění, před nímž sehraje už jen jeden přípravný zápas proti sparťanskému B-týmu. Jak vidí dosavadní pokrok týmu trenér Pavel Hoftych a co říká na posily i nadcházející zahraniční soupeře?

Linz, Groznyj, Regensburg. Soupeři Slovanu na rakouském soustředění ověří fyzickou, herní i taktickou připravenost mužstva. Právě protivníci jsou jedním z hlavních důvodů, proč vůbec mimo Liberec v rámci letní pauzy vyjíždět. „Máme tu super podmínky, problémem se stávají ale zápasy. S první ligou přípravu hrát nejde a jen se druhou také ne,“ komentoval Pavel Hoftych.

„Střetneme se s kvalitními soupeři, kteří nás prověří. Máme nováčka rakouské ligy, účastníka ruské Premier Ligy a celek z druhé německé bundesligy,“ popisoval hlavní trenér. Zatímco úvodní fáze předsezonní přípravy je zaměřená hlavně na fyzický výkon, po odletu půjde o doladění herních a taktických prvků.

„Začátky po pauze jsou vždy fajn, šanci očuchat si ligový kádr dostávají mladší kluci,“ pokračoval Hoftych. Komplikacemi jsou drobná zranění posil Karola Mészárose (kotník) s Filipem Havelkou (přitahovač), vrátit by se měli zkraje příštího týdne. „Oba poslední duely ukázaly, jak velkou posilou může být Theo. Samozřejmě lidsky do kabiny, tak do hry. Variabilita jeho postů a zkušeností jsou pro nás opravdu důležité. V této fázi jsme zhruba tam, kde jsme chtěli být, ale posilování ještě není u konce.“

A jaké byly dosavadní výkony mladíků Marka Bíny s Tomášem Polyákem? „Musím říct, že jsou oba šikovní. Velmi pracovití. Polyák se trochu trápil se zraněním v závěru sezony, ale má předpoklady. Jde o slušného běžce včetně práce s míčem. Bína v béčku hrává pravého beka, ale v lize na to nebude mít parametry, protože je nižšího vzrůstu. Vidíme ho na krajního záložníka, dal dokonce dvě branky. Rychlostní typ, poctivý hráč se solidní kombinaci, protože je exfutsalista. U mladých hráčů je to ale tak, že do přípravy vletí s obrovským elánem a starší hráči se rozjíždí pomaleji. Pak se rozdíl časem vyrovná a převáží zkušenosti. Ale uvidíme, oba mají cosi v sobě, budeme s nimi pracovat.“

Kompletní rozhovor s trenérem si můžete pustit ve videu přiloženém níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna