FC Slovan Liberec | 2. díl rubriky Modro-bílý týden. Co vše se v jednotlivých kategoriích událo?
Menu Další Zavřít Zavřít
03.09.2013

2. díl rubriky Modro-bílý týden. Co vše se v jednotlivých kategoriích událo?

Dominik Jakubec
Liberec – Postup A-týmu do Evropské ligy, prohra juniorky či debakl mladšího dorostu. Opět vám přinášíme souhrn nejdůležitějších událostí uplynulého týdne z táborů jednotlivých kategorií Slovanu.

A tým

• Ve čtvrtek 29. srpna vybojoval Slovan velice cenný úspěch. Domácí odveta 4. předkola Evropské ligy proti Udinese skončila remízou 1:1, což znamenalo postup Liberce do skupiny Evropské ligy. Obě branky zápasu padly v prvním poločase, jediným střelcem domácích byl velice aktivní Dzon Delarge.

• V pátek se zraky všech libereckých fanoušků upínaly k Monaku. Právě v západoevropském knížectví probíhal los soupeřů, kteří tento podzim zavítají na stadion U Nisy. Všichni se děsili dalších cest na východ, tak častých v minulé sezoně, los však dopadl přesně opačně. Slovan se ve skupině utká s německým Freiburgem, portugalským Estorilem a španělskou Sevillou.

• Trenér i hráči byli z losu nadšeni, neboť se ve všech případech jedná o atraktivní soupeře, okořeněné triem Čechů, působících ve Freiburgu. Jen škoda, že nepadl i vysněný Tottenham.

• V pondělí se liberečtí hráči představili v severočeském derby na hřišti Jablonce. Zpočátku se zdálo, že nechali svou formu kdesi na oslavách, Rybalka a Pavelka však v krátkém časovém sledu využili protiútoky a rozhodli tak o libereckém vítězství 2:0.

• Vítězství znamenalo, že se Slovan stále drží pouhý bod za tandemem Sparta-Plzeň, navíc už se za ním díky zaváhání Teplic vytvořila čtyřbodová propast. Nejlepším střelcem Liberce je díky pondělní trefě Sergej Rybalka se čtyřmi brankami. Z této pozice odsunul dosavadního kanonýra Michaela Rabušice. Přemysl Kovář nebyl překonán již po čtyři zápasy v kuse.

• Následuje reprezentační pauza. Dvojice hráčů byla dokonce povolána, aby se stala členy kádru Michala Bílka v důležitých bojích o postup na Mistrovství světa v Brazílii. Michael Rabušic a Ondřej Kušnír tak budou čekat, zda dostanou šanci ukázat své kvality i v zápase. Zbytek týmu se mezitím může plně soustředit na veledůležitý zápas, který se odehraje již 14. září na stadionu U Nisy. Přijede nás vyzvat úřadující šampión, Viktoria Plzeň. Přijďte naše hráče podpořit!

Juniorka - U21

• Liberecká juniorka vyrazila k předehrávce 22. kola juniorské ligy do Jihlavy. Se stejným soupeřem se již v této sezoně utkala, byla z toho remíza 3:3. Tentokrát bohužel liberečtí hráči nebodovali. Na Vysočině podlehli domácí Jihlavě 1:2.

• Prohra znamenala posun tabulkou směrem dolů. Pád však nebyl nijak razantní, zastavil se na osmé příčce. Je však nutné zmínit, že shodně 13 bodů mají všechny týmy na 6. až 11. místě, rozdíly tedy tvoří pouze skóre.

• Další kolo odehraje juniorský tým v pondělí 9. září. Na liberecký Městský stadion přijede dosud nejslabší tým celé ligy, Třinec. Výkop zápasu je ve 13h. Přijďte podpořit i naši juniorku, která by v následujícím duelu měla plně bodovat.

Starší dorost - U19

• Starší dorostenci se během víkendu představila v Praze na hřišti „sešívaných“. Slavia dokázala, že její devatenáctka patří k nejlepším v lize. Slovan se sice dostal do vedení, Pražané však zápas otočili a zvítězili 3:1, čímž potvrdili svou druhou příčku v tabulce.

• Naopak Liberec klesl na 14. místo. Liga staršího dorostu je ovšem velmi vyrovnaná. To v praxi znamená, že na desáté místo ztrácí pouhý jeden bod, ovšem na dvacátý tým tabulky mají Liberečtí náskok tří bodů.

• V následujícím kole přijede do Liberce rival z Jablonce. Jablonečtí přijedou k derby na Městský stadion jako 17. tým tabulky, proto uvidíme souboj dvou vyrovnaných celků. Nezbývá než doufat, že hráči Slovanu nepříznivou sérii konečně zlomí a poprvé od druhého kola opět zvítězit.

U17 a U16

• Na libereckém Městském stadionu se obě tyto kategorie představily proti soupeři z Hradce. Zápasy dopadly zcela shodně, bohužel v neprospěch Slovanu.

• U17 propadla v prvním poločase, po kterém bylo v podstatě rozhodnuto. Výsledek 0:3 nedával do druhé půle téměř žádnou naději, a přestože Liberečtí alespoň snížili na 1:3, na první body v sezoně to nestačilo.

• Ani U16 nedokázala bodovat. Po výsledku 1:3 se drží na samotném chvostu tabulky jako jeden z mála týmů, které stále nezískaly jediný bod.

• Tuto sérii budou moct náš mladší dorost protrhnout již v neděli 8. září na půdě Příbrami. Příbramská U17 má na svém kontě tři body, U16 je na tom ještě hůře – stejně jako Slovan je prozatím bez bodu. Jedná se tedy o soupeře, který by mohl být odrazovým můstkem k vyšším pozicím v tabulce. Zápasy začínají v 11:00 (U17) a v 13:15 (U16).

U15 a U14

• Starší žáci se představili na půdě Náchoda. Tentokrát si obě kategorie vedly naprosto odlišně.

• U15 dokázala s přehledem porazit domácí poměrem 3:0. To znamená, že po třech kolech drží třetí příčku v ligové tabulce. Dosud nepřišli o jediný bod., dokonce ani neobdrželi jedinou branku. Jen tak dále!

• U14 bohužel stejným poměrem podlehla svému soupeři 0:3. Po vítězství v prvním kole tak zatím znovu nebodovala a propadá se tabulkou. Aktuálně se usadila na sedmé pozici, díky skvělému skóre 10:7 se nachází před všemi ostatními týmy, které mají shodný bodový zisk.

• V sobotu 7. září přijede starší žáky vyzvat soupeř z Trutnova. Soupeřova U15 zatím získala jediný bod, U14 pak dokonce žádný, favorit je tedy jasný. Přijďte se na liberecké naděje podívat na hřiště č. 2 Městského stadionu od 10:15 (U15) a 12:00 (U14).

29.8. 13:00 Juniorská liga, 22. kolo (předehrávka) Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:2 Na Stoupách reportáž
29.8. 19:00 Evropská liga, play-off Slovan Liberec - Udinese Calcio 1:1 stadion U Nisy reportáž
31.8. 10:15 Česká liga dor. U17, 4. kolo Slovan Liberec - Hradec Králové 1:3 Městský stadion (hřiště II.) -
31.8. 11:00 Cel. liga st. dor. U19, 7. kolo Slavia Praha - Slovan Liberec 3:1 Horní Počernice reportáž
31.8. 12:15 Česká liga dor. U16, 4. kolo Slovan Liberec - Hradec Králové 1:3 Městský stadion (hřiště II.) -
1.9. 10:00 Česká liga žáků U15, 4. kolo Náchod - Slovan Liberec 0:3 neuvedeno -
1.9. 11:45 Česká liga žáků U14, 4. kolo Náchod - Slovan Liberec 3:0 neuvedeno -
2.9. 18:00 Gambrinus liga, 7. kolo Baumit Jablonec - Slovan Liberec 0:2 Chance aréna reportáž

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Avej Vending
Mediální partneři
Náš region Rádio Impuls