FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
27.04.2024

Ženy v nadstavbě hrály se Slováckem znovu nerozhodně 1:1

Šimon Knopp
Liberec - Ani ve třetím domácím utkání v letošní sezoně se fotbalistkám Slovanu nepodařilo porazit hráčky ze Slovácka. Stejně jaké v předcházejících dvou duelech, i tentokrát se v libereckém prostředí oba týmy rozešly nerozhodně 1:1. Branku Slovanu vstřelila v 76. minutě Klára Ducháčková, ale sedm minut před koncem dokázala odpovědět hostující Jaida Nyby.
N2, sobota 27.4.2024, 12:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: Pižlová - Kantarská, Tenkrátová, Švíbková, Huvarová, Šušolová, Ducháčková (84. Mastníková), Šubrtová, Goretkiová (62. Buryánová), Růžičková K., Dinh Thanhová (88. Chládková)
1.FC Slovácko: Růžičková B. - Polášková V., Obadalová, Surová (76. Ohlídalová), Nyby, Pěčková (70. Střížová), Krejčířová, Škerdová (62. Jonášová), Kashima, Jančářová (70. Trčková), Ferencová (62. Polášková A.)
Branky: 76. Ducháčková - 83. Nyby

Žluté karty: 41. Růžičková, 90. Buryánová, 90+1. Kantarská - 54. Jančářová, 70, Krejčířová Rozhodčí: T. Strejcová – V. Soukupová, M. Bartoníčková


Reportáž

Fotbalistky libereckého týmu se střetly se Slováckem již po čtvrté v sezoně, přičemž se jednalo o třetí zápas v domácím prostředí. Svěřenkyně trenéra Myslivce chtěly soupeřkám z Uherského Hradiště vrátit vyřazení z poháru po penaltovém rozstřelu, ale ani tentokrát na soupeře nevyzrály.

V prvním poločasu mělo jednu z nebezpečných šancí Slovácko, konkrétně Jančářová, a to po rohovém kopu. Ale Pižlová byla připravená a nadvakrát dokázala nebezpečnou šanci zlikvidovat. Následovala vyrovnaná pasáž hry a ani jednomu z týmů se nedařilo prosadit. I proto se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Změna ve skóre přišla až v 76. minutě, kdy se prosadila Klára Ducháčková. Celé akci předcházela tyčka Tenkrátové následovaná rohovým kopem. A právě po standardní situaci se prosadila liberecká útočnice, která zakončila centr hlavou za bezmocnou Růžičkovou. Bohužel vedení libereckých fotbalistek netrvalo dlouho, protože již v 82. minutě bylo srovnáno. Po dvou skvělých zákrocích Pižlové se míč odrazil k Jaidě Nyby, která z malého vápna nezaváhala a rozvlnila síť.

Fotbalistky Slovanu se musely i tentokrát smířit pouze s remízovým výsledkem 1:1 a na třetí Slovácko v tabulce stále ztrácejí čtyři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Miroslav Zbořil (trenér 1. FC Slovácko): „Remíza je asi zasloužená a odpovídá průběhu zápasu. V začátku zahrozil soupeř ze standardky, pak jsme byli opticky lepším týmem, ale náznaky šancí či přečíslení jsme nikdy nedotáhli do větší šance. Začátek druhého poločasu měl lepší Liberec, my jsme nedokázali podržet míč a dostávali se tak pod tlak. V momentě, kdy se hra vyrovnala a začínali jsme být v zápase lepší, tak jsme inkasovali a jak jinak než ze standardní situace, když necháme hlavičkovat nejmenší hráčku domácích, tedy ze situace, které si ukazujeme, upozorňujeme na to hráčky, tak z ní opět inkasujeme. Bohužel, byla to facka, která nás naštěstí probrala, protože po gólu jsme najednou začali hrát mnohem aktivněji, začali víc běhat a nabízet se a vytvářet si dobré šance. V jedné z nich jsme nejprve dvě tutovky neproměnili, ale z další dorážky jsme už vyrovnali. Do konce zápasu jsme ještě měli další zajímavé situace, které jsme k vítězné brance nedotáhli. Potřetí v Liberci a potřetí remíza 1:1. Výsledek, který nepotěší, ale asi nezarmoutí. V tabulce se situace nemění, máme stále čtyři body náskok na dnešního soupeře.“

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Ze zápasu si odnáším zklamání, ne však za předvedený výkon, ale kvůli výsledku. V situaci, ve které se nacházíme nám přímý souboj se Slováckem velel, jít za vítězstvím a přiblížit se v tabulce soupeři a bojovat o třetí místo. Což se nepovedlo a proto to zklamání. Opět se nám potvrdila naše síla a kvalita ve standardních situacích. Bohužel jsme nedokázali vhodně a adekvátně zareagovat na závar v našem pokutovém území. Nejprve jsme přežili dvě střely, ale poté jsme nedokázali odklidit míč do bezpečného území mimo branku a inkasovali. Nejsme v komfortní situaci, potýkáme se s velkým množstvím zraněných fotbalistek a kupící se únava na hráčkách je znatelná, obzvláště v závěrečných minutách. Zvláště v té fázi zápasu, kdy chcete zvýšit aktivitu a tempo ještě stupňovat, už síly prostě nejsou. Opět jsme na hřišti nechali všechno, nezbývá než bojovat až do konce.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec KB Design
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick