FC Slovan Liberec | Béčko v neděli přivítá Zápy, na Městském stadionu se hraje od 10:15
Menu Další Zavřít Zavřít
14.05.2022

Béčko v neděli přivítá Zápy, na Městském stadionu se hraje od 10:15

Redakce
Liberec – Nejvyšší čas na ukončení nepříznivé série! Béčko v neděli hostí od 10:15 druhý celek tabulky, Zápy přitom ještě v ČFL neporazil, oba vzájemné zápasy totiž skončily vítězstvím soupeře 2:0. Přijďte podpořit Slovan v bitvě o důležité body!

SK Zápy

Celek ze Středočeského kraje zažívá povedený ročník. Aktuálně má na kontě 47 bodů a je jen o skóre na druhém místě za lídrem soutěže z Jablonce, třetí Brozany už mají na oba celky šestibodovou ztrátu. Zápy v jarní fázi sezony zvítězily osmkrát za sebou, prohrály jen v úvodním 16. kole s Duklou, a to 1:3.

Během své vítězné série nadcházející soupeř Slovanu B přehrál Živanice, Zbuzany, Pardubice B, Přepeře, rezervu Hradce Králové, Chlumec nad Cidlinou, Ústí nad Orlicí i Velvary, které naposledy udolal dvě góly Patrika Kavalíra ve druhém poločase.

Stejný hráč je druhým nejlepším střelcem Záp s pěti brankami, ještě o jednu trefu víc má Jiří Duben (šest gólů). Oba zmiňovaní hráči zároveň zařídili podzimní výhru svého celku na Slovanem, stejným poměrem – 2:0 – skončil i předchozí vzájemný zápas v říjnu 2019.

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo se nachází naopak v odlišném rozpoložení, v tabulce skupiny B je předposlední s 22 body. Svěřenci trenéra Petra Myslivce prohráli pětkrát v řadě, naposledy nestačili na Brozany 1:2. Jedinou trefu našeho mužstva obstaral Karol Mészáros. Naposledy Slovan zvítězil 3. dubna, když ovládl derby s Jabloncem 2:1.

„I přes posílenou sestavu to byl dnes spíše remízový zápas. V prvním poločase jsme i měli herní převahu, ale nedokázali jsme ji využít. Soupeř ve druhém poločase poté velmi dobře využil jednu šanci a šel do vedení. Chvíli nám to trvalo, avšak do zápasu jsme se dokázali dostat zpět vyrovnávacím gólem. Jak je u nás už tradicí, soupeři se těsně před koncem zdařila jedna akce, ze které dal rozhodující branku. Je to pro nás velké zklamání,“ komentoval poslední duel kouč Petr Myslivec.

Není lepší chvíle ukončit nepříznivou bilanci než v domácím prostředí. Slovan hostí Zápy v rámci 25. kola ČFL od 10:15 na Městském stadionu, přijďte naše mužstvo podpořit v honbě za důležitými body! Vstup na utkání je zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Star taxi
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact