FC Slovan Liberec | Christ Tiehi míří do anglického Wiganu
Menu Další Zavřít Zavřít
13.01.2023

Christ Tiehi míří do anglického Wiganu

Redakce
Liberec – Čtyřiadvacetiletý francouzský záložník, jehož otec reprezentoval Pobřeží Slonoviny, odchází na hostování s opcí na přestup do anglického klubu Wigan Athletic FC.

Rodák z Paříže do Slovanu přestoupil v září 2021 z Opavy a v průběhu minulého ligového ročníku zvládl v libereckém dresu naskočit do 22 ligových zápasů, a ačkoliv v nich nevstřelil žádnou branku a připsal si jen jednu asistenci, zaujal svými schopnostmi v dalších herních činnostech – zejména vysokou přesností přihrávek (84 %), úspěšností v soubojích (64 %) nebo vysokým počtem (68) i úspěšností driblinků (85 %).

Podzimní část probíhající sezony strávil na hostování ve Slavii Praha, v níž si připsal 13 ligových startů a 12 zápasů v Evropské konferenční lize, kde patřil mezi nejlépe hodnocené střední záložníky. V obou zmiňovaných soutěžích vstřelil po jedné brance.

Zimní přípravu zahájil Tiehi opět pod Ještědem, na Maltu už ale s naším týmem neodletěl. Zájem o něho projevil anglický druholigový klub Wigan Athletic FC, kam míří na hostování do konce sezony. Smlouva obsahuje i opci na následný přestup. Děkujeme Christovi za odvedenou práci a přejeme hodně štěstí v další fotbalové kariéře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Fehrer
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec