FC Slovan Liberec | Christ Tiehi přestupuje do anglického Rotherhamu United
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2023

Christ Tiehi přestupuje do anglického Rotherhamu United

Klub
Liberec – Christ Tiehi přestupuje ze Slovanu na britské ostrovy nastálo, hrát bude za Rotherham United, který působí ve druhé nejvyšší anglické soutěži (Championship). Pětadvacetiletý střední záložník naposledy oblékal dres Wiganu Athletic, za nějž ve stejné soutěži nastoupil do 19 zápasů.

Rodák z Paříže přestoupil do Slovanu v září 2021 z Opavy a v průběhu následujícího ligového ročníku zvládl naskočit do 22 ligových zápasů, a ačkoliv v nich nevstřelil žádnou branku a připsal si jen jednu asistenci, zaujal svými schopnostmi v dalších herních činnostech – zejména vysokou přesností přihrávek, úspěšností v soubojích nebo vysokým počtem i úspěšností driblinků.

Před sezonou 2022/23 zamířil na hostování do pražské Slavie, za kterou odehrál 13 ligových utkání a 12 zápasů v Konferenční lize, dvakrát se střelecky prosadil. Během poslední zimní přípravy, jíž Tiehi zahájil pod Ještědem, odešel na hostování s opcí do týmu Wigan Athletic FC. Vzhledem k tomu, že se tradičnímu anglickému celku nepodařilo udržet v Championshipu a sestoupil do League One, již zmiňovaná opce nebyla uplatněna.

Teď, když se konečně dořešily všechny administrativní náležitosti ohledně pracovního povolení, Christ Tiehi přestupuje do druholigového Rotherhamu United. Přejeme mu hodně štěstí v další fotbalové kariéře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Masea
Mediální partneři
Náš region eFotbal