FC Slovan Liberec | Čtveřice reprezentantů: Jaký je čeká program?
Menu Další Zavřít Zavřít
09.10.2023

Čtveřice reprezentantů: Jaký je čeká program?

Šimon Knopp
Liberec - Po utkání se Slavií se od týmu Liberce odpojila čtveřice fotbalistů. Mladíci Denis Višinský a Filip Prebsl vyrazili na sraz české U21, Filip Horský bude oblékat dres české U20 a Ľubomír Tupta se vydal reprezentovat Slovensko. Zápasy i situaci obou reprezentací si představíme v tomto článku.

Slovensko - Ľubomír Tupta

Ľubomír Tupta patří v letošní sezoně statisticky k nejaktivnějším libereckým fotbalistům. V posledních pěti zápasech za Slovan si připsal tři gólové trefy a jednu asistenci. Není tedy divu, že si opakovaně vysloužil pozvánku do reprezentačního výběru Slovenska. Svůj premiérový start za svoji zemi si připsal během minulé přestávky, když zasáhl na 22 minut do kvalifikačního zápasu na EURO proti Lichtenštejnsku (Slovensko vyhrálo 3:0).

Na výběr italského trenéra Calzona budou čekat dva nelehcí soupeři. Nejprve Slovensko nastoupí venku 13. října proti Portugalsku, které vede o pět bodů (právě před Slovenskem) skupinu J o kvalifikaci na EURO. O tři dny později bude následovat další venkovní zápas, a to proti Lucembursku, které je třetí s deseti body.

Česko U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

V nominaci Lvíčat na nadcházející duely pro kvalifikaci na ME do 21 let nechybí ani dvojice fotbalistů oblékající dres Liberce. Zatímco pro Denise Višinského, který se vrátil po zranění, se jedná o premiérovou pozvánku do českého výběru U21, Filip Prebsl je povolán již podruhé. Přesto ani on ještě nezasáhl do žádného utkání a na předchozí sraz neodcestoval, protože se musel omluvit kvůli zdravotním problémům.

Svěřenci trenéra Suchopárka nevstoupili do kvalifikace ideálně, protože v úvodním utkání podlehli Islandu 1:2. Reputaci se budou snažit napravit v duelech proti Walesu a Dánsku. První utkání proti týmu z britských ostrovů se bude hrát na stadionu v Českých Budějovicích 13. října. Druhý zápas proti Dánsku se rovněž odehraje na Střeleckém ostrovu v Budějovicích, a to o čtyři dny později, tedy 17. října.

Česko U20 - Filip Horský

Posledním reprezentantem je Filip Horský, který sice nemohl zasáhnout do zápasu proti Slavii (dohoda o hostování), ale o víkendu střílel za béčko Slovanu. Tomu pomohl dvěma brankami k vítězství 3:0 proti rezervě Hradce Králové.

Za český národní tým do dvaceti let by se měl představit nejprve proti výběru Norska (12. 10.) a následně proti Německu (17.10.). Obě utkání se budou hrát venku (Sarpsborg a Frankfurt nad Mohanem) v rámci Elitní ligy U20. Česku patří zatím po dvou odehraných kolech v tabulce osmi týmů poslední příčka s nula body a se skóre 0:3.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Speditrans
Mediální partneři
Beat radio Rengl