FC Slovan Liberec | Dnešní prohra byla zbytečná, říká Mikula po Pardubicích
Menu Další Zavřít Zavřít
16.12.2023

Dnešní prohra byla zbytečná, říká Mikula po Pardubicích

Martin Soukup
Pardubice/Liberec – Poslední duel roku skončil prohrou našich fotbalistů 0:2 v Pardubicích. Na pozápasovou tiskovou konferenci přišel kapitán mužstva Jan Mikula, který hodnotil podzimní část ligy a zmínil i klubové ambice. “Chceme být nahoře a hrát s těmi nejlepšími,” hlásí zkušený obránce.

Co bys řekl k dnešnímu utkání?

Domácí dali asi v 15. minutě gól. Od té doby bych řekl, že jsme byli lepší. Pardubice dobře bránily a my jsme se tam nedokázali dostat a prosadit se. Byly tam nějaké závary, ale bohužel to ve druhém poločase pokračovalo. Vyřešili jeden brejk, dali na 2:0 a už si to pohlídali.

Jak hodnotíš podzimní část ligy?

Na začátku jsme měli sérii špatných výsledků, teď jsme zase měli naopak dobrou sérii. Bohužel jsme to zakončili prohrou. Myslím, že dnešní prohra byla zbytečná, i když domácí hráli dobře.

A jsi spokojený s umístěním?

Byl to takový průměr. Chtěli jsme být nahoře, ale jsme uprostřed. Po té první části jsme ale rádi, že jsme se vyhoupli tam, kde jsme. Musíme na jaře udělat co nejvíce bodů, abychom měli co nejlepší umístění před nadstavbou.

Jaké máte klubové ambice?

Od té doby, co začala nadstavba, tak první dva, tři roky jsme byli v první šestce, takže ambice je určitě umístění v TOP 6. Chceme být nahoře a hrát s těmi nejlepšími.

V zápase bylo dost emotivních chvil. Musel jsi jako kapitán občas zasáhnout?

Všichni chtějí vyhrát, to je fotbal. Emoce byly podle mě stejné na obou stranách. Nemyslím si, že tam bylo něco, co by vybočovalo. Myslím, že to bylo korektní z obou stran.

Červená karta Mukwelleho byla na tvoji osobu. Co bys k tomu řekl?

Měl spíše smůlu. Svezlo se mu to po míči a trefil mě na holeň. Nemyslím si, že by to bylo něco zákeřného. Byla to pro něj prostě smůla.

A ty bys mu dal červenou?

V dnešní době, jak se to rozhoduje, tak bych pro zdraví hráčů také vylučoval.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Speditrans
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B