FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází slovenský útočník Tupta
Menu Další Zavřít Zavřít
17.08.2021

Do Slovanu přichází slovenský útočník Tupta

Redakce
Verona/Liberec – Slovan posílí Ľubomír Tupta, který je zatím kmenovým hráčem italské Verony hrající Serii A. 23letý útočník přichází v rámci ročního hostování s opcí na přestup.

„Když mi manažer říkal o možnosti hrát v Liberci, hned mě zaujala. Mnoho útočníků tu začínalo kariéru, což mě přesvědčilo," prozrazuje Ľubomír Tupta na úvod. Českou ligu sledoval dlouhodobě kvůli kamarádům, všímal si i Slovanu v evropských pohárech.

Nyní 23letý útočník přichází na hostování do 30. června 2022 s opcí na přestup. „Pamatuji si Ľubomíra z mládežnických reprezentací Slovenska, patřil mezi nejtalentovanější hráče svého ročníku. Jde o šikovného útočníka s velmi dobrým zakončením,“ popisuje Pavel Hoftych. „Přichází z Itálie na hostování, ale vedení se povedla vyjednat opce. Myslím, že může klubu pomoct teď i do budoucna. Bude potřebovat chvilku na adaptaci, ale věřím, že bude přínosem.“

V Itálii působí Tupta od roku 2014, kdy přestoupil z Prešova do akademie Catanie. O rok později se stěhoval do Verony, mezi jejíž kmenové hráče patří doposud. Třikrát byl slovenský útočník na hostování, hrál ve Wisle Krakov, Ascoli ze Serie B a ve švýcarském Sionu.

„Odchod do Itálie mi dal hodně z fotbalové i lidské stránky, protože jsem se jako mladý musel naučit žít bez rodiny. Vše je tam na vysoké úrovni, mohl jsem se navíc v Serii A potkat s velkými hráči," říká útočník, který je využitelný na hrotu, v roli podhrotového hráče i na kraji hřiště.

„Těším se na novou výzvu. Doufám, že pomůžu týmu,“ uzavírá Tupta.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Hattrick Rengl