FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Jablonec B 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
21.04.2024

Béčko úspěšné v derby! Výhru nad Jabloncem řídili Okoh, Hadaščok a Winkler

Redakce
Liberec – Tři body a cenná výhra! Béčko Slovanu přehrálo v derby rezervu Jablonce 3:1, všechny góly padly v první půli. Prosadili se Michael Okoh, Vojtěch Hadaščok a Jakub Winkler. Druhou žlutou a následně červenou kartu obdržel v 57. minutě kapitán hostujícího celku Jan Vošahlík.
23.kolo, neděle 21.4.2024, 10:15
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
3:1
(3:1)
FK Jablonec BFK Jablonec B
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Kuľha, Michal, Machotka (81. Horňáček) – Kop, Lexa, Hudák (90. Bartoš) – Hadaščok (73. Málek), Lupoměský (81. Šolc), Okoh (90. Meskhi)
FK Jablonec B: Kotlín – Malý, Vošahlík, Karban, Gaši (62. Diviš), Kubín (78. Hanzlíček), Svoboda (46. Breda), Nykrín, Alegue, Kanakimana (33. Kubát), Velich
Branky: 11. Okoh, 19. Hadaščok, 36. Winkler – 30. Velich. Rozhodčí: Kovářová – Šťastný, Barcuch. ŽK: 27. Malý, 37. Vošahlík (oba JBB). ČK: 57. Vošahlík (JBB). Diváci: 130.

Reportáž

Slovan do utkání vstoupil výborně. Přesnou přihrávku na pravé straně hřiště obdržel Michael Okoh a parádním obstřelem překonal hostujícího brankáře Kotlína. Jen o pár minut později navíc bylo ještě veseleji. Machotka nacentroval balon do vápna, kde se ho po odrazu nejrychleji zmocnil Vojtěch Hadaščok a prudkou ranou z velké blízkosti po akrobatickém zakončení zvýšil už na 2:0.

Jablonečtí ale dokázali po půlhodině hry snížit. Pohlednou kombinací se míč dostal až k úplně volnému Oliveru Velichovi, který ho neměl potíže nasměrovat za Hasalíka. Naše mužstvo ovšem zanedlouho znovu odskočilo do dvoubrankového vedení. Jakub Winkler vyslal z pravé strany šestnáctky parádní halfvolej, který skončil až v síti – 3:1.

V 57. minutě navíc hlavní rozhodčí tasila druhou žlutou kartu pro Jana Vošahlíka, Slovan tak měl k dispozici dlouhou přesilovku. Nevyužil ji, ale body už si vzít nenechal. Výběr kouče Jakuba Haranta se díky třem bodům výrazně přiblížil šesté příčce, v dalším utkání zamíří v neděli 28. dubna (10:15) na půdu rezervy Mladé Boleslavy.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Chci kluky pochválit za velmi dobrý výkon a výsledek. Úvod zápasu nám herně nevyšel, ale vstřelili jsme branku a postupně byli v zápase lepší a jistější. Povedla se nám zejména pasáž na začátku druhé půle, bohužel bez gólového řešení před brankou soupeře. Naopak naše nejhorší část přišla paradoxně po vyloučení soupeřova hráče. Máme radost z cenné výhry v derby a na výkon budeme chtít navázat v Mladé Boleslavi.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Star taxi
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact