FC Slovan Liberec | Dominik Preisler: Čekání na gól bylo hodně dlouhé
Menu Další Zavřít Zavřít
19.01.2023

Dominik Preisler: Čekání na gól bylo hodně dlouhé

Tomáš Honzejk
Malta/Liberec - V utkání o třetí místo na Tipsport Malta Cupu vstřelil Dominik Preisler poslední liberecký gól, kterým rozhodl o vítězství 3:0 nad Zlínem. Na branku čekal více než rok a po zápase přiznal, že na to myslel stále častěji. "Snažil jsem se to zlomit každý zápas a dostávat se do šancí. Pořád to nepřicházelo. Naštěstí to mám tímto gólem konečně za sebou," viditelně si oddechl levý křídelník po utkání.

Jak hodnotíš vítězné utkání proti Zlínu?

Myslím si, že jsme byli po celý zápas pohyblivější a dostávali se do šancí. Snažili jsme se držet balon a rychle přetáčet hru. To vyústilo v pěkné góly a utkání skončilo 3:0.

V utkání jsi dal jeden gól, ale čekání na něj bylo dlouhé, že?

Bylo to hodně dlouhé. Naposledy jsem dal branku ještě v dresu Mladé Boleslavi v přípravě (15. 1. 2022 proti Varnsdorfu pozn. red.). Možná ještě v poháru, když jsme hráli s Boleslaví proti Slovácku (26. 3. 2021 pozn. red.). To je ale podle mě už tak dva, možná tři roky zpátky. Po pravdě už jsem na to dlouho čekal. Snažil jsem se to zlomit každý zápas a dostávat se do šancí. Pořád to nepřicházelo. Naštěstí to mám tímto gólem konečně za sebou.

Patříš k ofenzivněji laděným hráčům. Měl jsi to tedy v hlavě?

Určitě. Víc tedy dávám centry do vápna a šance chystám, ale také se do nich dostávám a už jsem jich během sezony hodně spálil. Pár věcí jsem mohl vyřešit lépe.

Nenapadlo tě v první chvíli, že to bude tyč?

Koukal jsem na to, ale naštěstí jsem to dobře trefil. Bylo to jen tak tak. Viděl jsem, že si k míči sbíhá Rambo (Michael Rabušic pozn. red.) a všiml si, že by to byl nejspíš ofsajd, kdyby hrál balon on. Proto jsem si zakřičel a snažil se míč uklidit.

V podobných situacích, jako byla tvá gólová, se vymýšlí odměny pro nahrávače a podobně. Šel jsi naproti té brance?

Ano, šel. Každý zápas na Maltě jsem se snažil protrhnout střeleckou smůlu, abych se z toho trošku v hlavě dostal. Už jsem na to myslel vážně každý zápas a s každou další šancí to bylo těžší a těžší.

Byla z tvé strany vypsána odměna tomu, kdo ti gól přichystá?

Pořád je to jen příprava, takže ne. Potom v lize, když se dá gól, zvou se spoluhráči na kafe nebo se přinese do šatny něco dobrého.

Byl to zápas, od kterého byste se chtěli odrazit do ligového jara?

Ano, určitě. Byla z nás cítit energie. Chceme dostupovat rychle hráče, hrát s balonem rychle nahoru, vytvářet si šance. Takto bychom chtěli pokračovat v lize a směřovat tímto směrem.

Na Tipsport Malta Cupu jste skončili třetí. I když se jedná pouze o přípravu, řešili jste umístění a jste spokojeni?

Chtěli jsme hrát finále a pokusit se o první místo. To by ale chtěly všechny týmy. Vyšlo to takto. Jsme rádi za třetí místo, ale vždy si dáváme jen ty nejvyšší cíle.

Jak vnímáš výhru nad Zlínem, který také hraje českou nejvyšší soutěž?

Pořád se jedná jen o přípravu. Na to se musí brát zřetel. Liga je úplně jiná. Hlavně ty první zápasy. Se Zlínem jsme chtěli vyhrát a porazit ho. Za poslední dobu, co jsem v Liberci, se nám proti nim totiž nedařilo. Konečně jsme to zlomili alespoň v přípravě. Musíme se hlavně nachystat na ligu, to je nejpřednější.

Jak hodnotíš výkon nového útočníka, Nigerijce Olatunjiho?

Bylo vidět, že umí podržet balon a vyhrává mnoho soubojů. Ve vápně bude hodně nebezpečný. Už na prvních trénincích jsme se se spoluhráči bavili, že to je pořádný kladivo. (smích) Když jsme trénovali centry, jeho hra hlavou byla neskutečná. Doufám, že nám pomůže. Vypadá, že je pracovitý. On pomůže nám a samozřejmě také my jemu.

Zapadl už do týmu?

Ano. Hned od prvního dne jsem se snažil mluvit s ním anglicky, aby do týmu rychle zapadl. Říct mu, jak to funguje. Jsou u nás navíc kluci jako Ghali nebo Doumbia, kteří mu pomůžou v Liberci a řeknou mu, kam si ve městě zajít na jídlo a tak podobně.

Dříve působil také na Slovensku. Umí ještě nějaká slovíčka?

Po pravdě jsem se s ním o tom nebavil, takže nevím. Mluvili jsme spolu jen anglicky. Myslím si, že v tomto problém nebude, jelikož většina hráčů v týmu umí anglicky. Něco se určitě rychle naučí, spíše něco sprostšího. (smích)

Do utkání nastoupil s kapitánskou páskou. Kolik ho to bude stát?

Upřímně nevím, kolik přesně se platí. Samozřejmě ho to něco stát bude, jako všechny ostatní. (úsměv)

Ahmad Ghali byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Čeká na něj také nějaká ´odměna´?

Rambo si pro něj určitě něco vymyslí. (úsměv)

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Bazén Liberec
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl