FC Slovan Liberec | Frýdek po Hradci: Zápas si remízu nejspíše zasloužil
Menu Další Zavřít Zavřít
11.11.2023

Frýdek po Hradci: Zápas si remízu nejspíše zasloužil

Martin Soukup
Hradec Králové/Liberec - V Malšovické aréně se body dělily. Po remíze 1:1 přišel na pozápasovou tiskovou konferenci autor jediného libereckého gólu Christian Frýdek. Ten prozradil, kde se tým inspiroval efektivním signálem a rozebral i svou vstřelenou branku. “Měl jsem tu celou rodinu,” říká s radostí ofenzivní záložník.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Myslím si, že to bylo celkem dobrý zápas, ale asi jsme si tu nezasloužili vyhrát. Nějaké šance jsme měli, ale zápas si remízu nejspíše zasloužil. Bylo to nahoru, dolů a šance byly na obou stranách.

Při standardní situaci jste předvedli zajímavý signál, po kterém Kulenović neproměnil velkou šanci. Nezhrozil ses, že to Luka netrefil?

Stane se. Lukovi to dnes asi moc nelepilo a možná to trochu sklouzlo. Je to škoda, ten signál vyšel opravdu krásně.

Viděl jsi to dobře, když jsi stál za ním?

Ano, viděl jsem. Možná nečekal, že to tam prošlo. Nevím, jestli to tam někdo nepřeběhnul, a pak mu to trochu uklouzlo. Je to škoda, že to nevyšlo.

Jak vás napadlo zahrát ten signál takhle?

My jsme se inspirovali Ligou Mistrů. Úplně stejně to udělali hráči San Sebastianu a dali z toho gól. V tom zápase to neplatilo kvůli ruce, jinak ten signál vyšel parádně.

Kdo s tím přišel?

Trenéři s tím přišli. Zavolali si nás, že by to chtěli nějak takto udělat. Myslím si, že pro obránce to je hodně těžké, protože jakmile třikrát zastavíte, oni udělají pohyb dozadu, a pak Červus (Lukáš Červ) tam pěkně naběhl, což se skoro nedá zachytit.

Co jste si říkali na hřišti během zkoumání posledního neuznaného gólu?

Byla mi pěkná zima. Řešilo se to opravdu dlouho. My jsme nevěděli, jestli je to faul nebo ofsajd. Z opakovaných záběrů podle mě zajel do Huga, takže si myslím, že to neplatilo správně.

Dva odvolané góly Hradce. Jaké byly při těch okamžicích emoce?

Je to takové čekání na smrt (úsměv). My na hřišti opravdu nevíme, co se řeší, vidí to spíše na lavičce. Když to neuznají, tak máte radost.

V Hradci Králové jsi hrál v sezoně 2019/2020. Jaký to byl pro tebe zápas?

Bylo to speciální. Dával jsem před zápasem asi sedm lístků, takže celou rodinu jsem tady měl. K tomu městu i klubu mám dobrý vztah. Hradec mám rád.

Malšovická aréna se ti líbí?

Úplně parádní. Hraje se krásně, lidi jsou tu fantastičtí. Když dáte gól, tak hraje skvělá hudba, tak je to hezké (úsměv).

Co bys řekl ke svému gólu?

Ľubo se tam podle mě nádherně uvolnil a mě už nic jiného nezbývalo než si zaběhnout za obranu. Dal jsem si dotyk směrem k vápnu a věděl jsem, že brankář je uprostřed, že to stačí dát podél něj. Jsem za gól rád.

Jak jsi vnímal podporu libereckých fanoušků?

Bylo jich tu opravdu hodně. Celý kotel byl super, fandili parádně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Penzion Eva
Mediální partneři
Náš region Rengl