FC Slovan Liberec | Frýdek po Pardubicích: Tento zápas může být pro nás velkou vzpruhou
Menu Další Zavřít Zavřít
19.08.2023

Frýdek po Pardubicích: Tento zápas může být pro nás velkou vzpruhou

Martin Soukup
Liberec – Slovan porazil Pardubice těsně 1:0. Na pozápasovou tiskovou konferenci dorazil jediný střelec zápasu Christian Frýdek, který odpovídal na dotazy novinářů. "Naštěstí jsem mohl odčinit to mé velké zaváhání," oddechl si liberecký záložník po vítězném gólu.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Celý zápas byl pro nás dost náročný. Bylo velké horko a špatně se v tom běhalo. Jsem ale rád, že jsme dnes dokázali vyhrát a získat cenné tři body.

Jak to vypadá s tvým zdravotním stavem?

O poločase mi ztuhlo to koleno, jak jsem se trefil, takže mě v něm začalo trochu píchat, ale doufám, že to bude v pohodě.

Před tvým gólem jsi tam měl tři velké šance včetně nastřeleného břevna téměř z metrové vzdálenosti...

Už jsem to říkal v rozhovoru pro televizi, že kdybych měl třeba třicet pokusů trefit břevno, tak nevím, kolikrát bych to dokázal trefit...

Ve druhé velké příležitosti ses snažil přehodit brankáře?

Ano, Budinský byl venku a chtěl jsem ho přehodit. Myslím, že byl dost vyběhlý, ale já to špatně trefil. V další akci jsem si říkal, že by se ten míč mohl odrazit. Naštěstí jsem mohl odčinit to mé velké zaváhání.

Ještě jednu akci jsi měl, když ti to někdo zblokoval...

Ano, ještě vlastně ta střela z voleje. Myslím si, že jsem to trefil docela dobře, ale zblokovali to, proto jsem si říkal, že ten gól dneska musím dát.

Po vstřeleném gólu tam do tebe ještě někdo zajel. Viděl jsi to jako faul?

Už si to moc nevybavuji. V ten moment jsem viděl jen míč a chtěl jsem ho za každou cenu dopravit do brány. Potom jsem se trochu trefil o tyč a podlomilo se mi koleno, takže v tom byl ten hlavní problém.

Nakonec vás to mrzet nemusí, ale těch šancí jste tam měli dost...

Určitě, klidně jsem mohl já sám vstřelit hattrick do 20. minuty, takže šancí bylo dost. Kdyby to bylo 4:0, tak se nikdo asi nemohl divit. Ten zápas mohl probíhat daleko jinak. Takhle jsme se akorát strachovali do konce zápasu, takže jsem opravdu rád, že jsme to zvládli.

Při tom nastřelení břevna ti to špatně skočilo nebo jsi byl myšlenkou napřed?

Asi o myšlenku napřed (úsměv).

Co v tu chvíli probíhá hráči v hlavě?

Asi probíhá to, abychom ten zápas zvládli a nemusel se pak klukům omlouvat, že jsem to zazdil. Jsem rád, že jsem to tím gólem tak trochu odčinil.

Po vstřeleném gólu začaly být Pardubice aktivnější. To samé se odehrávalo i ve Zlíně nebo v Boleslavi. Máš pro to nějaké vysvětlení?

Myslím si, že to je třeba i tím, že ty body chceme sbírat, že si je i zasloužíme těmi výkony, co předvádíme do toho gólu. Pak ale v té hlavě nastane nějaký zlom a strach o ten výsledek. Myslím si, že tento výsledek může být pro nás takovou zpruhou, že dokážeme tyto zápasy zvládat a doufám, že v příštích zápasech, když vstřelíme gól, tak nepolevíme.

Může to být i třeba mladým mužstvem?

To si nemyslím. Sice máme mladé mužstvo, ale každý z nás, z těch mladých, máme třeba 60 nebo 70 startů v lize, takže nějaké zkušenosti máme. Proto bych se na to vymlouvat nechtěl.

Jak moc ovlivní zápas velké horko?

Je to nepříjemné. Potíte se od první minuty a těch přestávek na pití je jen jedna. Je to těžké, ale pro všechny stejné.

Jak moc tě ten gól bolel?

Bolel moc (úsměv). Kdybych to ale měl udělat znovu, tak to znovu udělám.

V tu chvíli jsi cítil více bolest nebo úlevu?

Měl jsem velkou radost, že jsem ten gól dal. Ještě jsem se bál, aby to nebyl ofsajd, protože to potom ještě zkoumali na videu. Naštěstí se ofsajd neprokázal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Aura Medical
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick