FC Slovan Liberec | Gameři Slovanu a Sampi bojují o medaile v play off e:LIGY
Menu Další Zavřít Zavřít
25.03.2023

Gameři Slovanu a Sampi bojují o medaile v play off e:LIGY

Redakce
Liberec/Praha – Esports sekci Slovanu spolupracující s herní organizací Sampi čeká v sobotu semifinále e:Ligy, tedy celoroční soutěže ve hře FIFA23 na konzolích Playstation 5 pořádané Ligovou fotbalovou asociací. V neděli se pak rozhodne o konečném umístění ve finále či zápase o třetí místo.

Každý tým reprezentují dva hráči, v našem případě jsou to Mrkyy, jehož jsme představovali v tomto rozhovoru, a spolu s ním Libka, který vyhrál kvalifikační turnaj Sampi Rising Star. Jejich náhradníkem, který odehrál několik zápasů v základní části, je liberecký hráč Driske.

Ligová soutěž e:LIGA má za sebou 15 kol základní části, v níž se hrálo systémem každý s každým. Naši hráči si v ní vedli velmi dobře a skončili na třetím místě, díky čemuž se spolu s ostatními týmy na čtyřech nejlepších pozicích kvalifikovali přímo do čtvrtfinále.

V něm nastoupili proti týmu Zbrojovky Brno. Stejně jako v základní části, se hrálo online, tedy „na dálku“. A bylo to velké drama. Mrkyy v úvodním duelu série porazil K1lerise 1:0. Následně si DRMi poradil s Libkou 6:3 po prodloužení, a tak každý tým měl v sérii po jedné výhře. Rozseknul to Mrkyy, který si poradil s DRMim 4:1, což znamenalo pro Liberec match point, který ale nevyužil Libka, jenž prohrál s K1lerisem 1:2. Pro náš tým to ale mělo šťastný konec, protože v rozhodujícím zápase Mrkyy porazil K1lerise až v penaltovém rozstřelu a celkově tak 2:1.

Sobotní semifinále i nedělní medailové souboje už se hrají jako tzv. offline event, kdy se všichni hráči sejdou ve studiu pořádající agentury Grunex v Praze. Zápasy bude možné sledovat na Twitchi i Facebooku e:LIGY, ale také v televizi na sportovním programu O2 TV FOTBAL. Hráči Slovanu budou hrát v modrých dresech s logem Slovanu a Sampi potištěných reklamami ČSOB a Herní svět, tedy dlouhodobých partnerů našeho esports týmu.

Semifinálový souboj mezi Zlínem a Plzní začne v sobotu od 17 hodin a od 19h by pak měl následovat zápas našeho týmu FC Slovan Liberec Sampi proti gamerům SK Slavia Praha. Stejně jako ve čtvrtfinále se bude hrát na tři vítězné zápasy, přičemž nejprve se odehrají čtyři duely, v nichž se oba hráči utkají v jednotlivém souboji s oběma hráči soupeřova týmu. A pokud je po nich stav nerozhodný 2:2, hraje se navíc rozhodující pátý duel mezi jedničkami obou týmů, který rozhoduje o tom, jaký celek postoupí.

V neděli je pak na programu nejprve souboj o třetí místo, a to od 17 hodin, po němž od 19h bude následovat finále, které rozhodne o tom, který tým kromě trofeje pro vítěze získá prémii ve výši 80 000 Kč a postup do kvalifikačních kol FIFA Global Series.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Knorr-Bremse
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus