FC Slovan Liberec | Hned devět libereckých fotbalistů bylo povoláno do reprezentačních výběrů
Menu Další Zavřít Zavřít
09.11.2022

Hned devět libereckých fotbalistů bylo povoláno do reprezentačních výběrů

Šimon Knopp
Liberec - Příštím kolem v Teplicích skončí podzimní část aktuální ligové sezony. Následovat bude reprezentační přestávka, během které bude devatero fotbalistů ze Slovanu reprezentovat svoji zemi. Jmenovitě se jedná o Dominika Plechatého, Lukáše Červa, Matyáše Kozáka, Michala Fukalu, Matěje Valentu, Maksyma Talovjerova, Ivana Varfolomejeva, Denise Višinského a Filipa Prebsla. V následujícím článku představíme jejich program.

Česká reprezentace - Dominik Plechatý

Vzhledem k tomu, že týmy pražských S a Plzně odmítly uvolnit své fotbalisty pro nadcházející duel reprezentace, v nominaci se ocitlo několik nováčků. Jedním z nich je obránce Slovanu Dominik Plechatý, hostující v Liberci ze Sparty, který bude mít šanci ve svých třiadvaceti letech zasáhnout do premiérového duelu za Česko.

Na svěřence trenéra Šilhavého budou čekat dvě přípravná utkání. Nejprve se český výběr představí 16. listopadu na Andrově stadionu v Olomouci proti Faerským ostrovům. Druhý zápas odehrají fotbalisté proti Turecku, a to sice 19. listopadu na hřišti v městě Gazientep.

Lvíčata - Fukala, Červ, Kozák a Valenta

Rovněž na reprezentanty do 21 let budou čekat dvě přípravná utkání. Svěřenci trenéra Suchopárka budou ladit formu před Mistrovstvím Evropy, kam postoupili po úspěšné baráži s Islandem (výhra 2:1 a remíza 0:0).

Mladíci se představí proti Portugalsku (18. listopadu) a Norsku (22. listopadu). Ovšem čtveřice hráčů ze Slovanu (Lukáš Červ, Matěj Valenta, Michal Fukala a Matyáš Kozák), se po dohodě klubu s reprezentací, vrátí již po prvním duelu, aby se stihli s libereckým mužstvem připravit na zápas MOL Cupu proti Sigmě Olomouc. To samé platí i pro další mládežnické reprezentanty.

Česká U20 - Višinský a Prebsl

Stejně jako při posledním srazu české U20, ani tentokrát nechybí v nominaci dvojice Denis Višinský a Filip Prebsl. Na reprezentanty do 20 let čekají dva nelehcí soupeři. Během přípravných utkáních se utkají nejprve s Německem, a to 16. listopadu na stadionu v Chomutově. A následně 21. 11. (již bez liberecké dvojice) s výběrem Itálie.

Ukrajinští mladíci - Talovjerov (U21) a Varfolomejev (U19)

Maksym Talovjerov se připojí k ukrajinskému výběru do 21 let, s kterým dokázal, stejně jako česká Lvíčata, postoupit z baráže na Mistrovství Evropy. V přípravě by měl stihnout před návratem do Liberce jeden zápas, a to proti Izraeli 19. listopadu.

Druhým povolaným Ukrajincem z libereckého kádru je Ivan Varfolomejev. Šikovný záložník se připojí k týmu do 19 let, s kterým by se měl po soustředění v Polsku představit v utkáních kvalifikační skupiny pro Mistrovství Evropy do 19 let ve Švédsku. Ve skupině narazí na týmy Kosova, Kypru a domácího Švédska.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Avej Vending
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec