FC Slovan Liberec | Hostování brankáře Jana Stejskala potvrzeno
Menu Další Zavřít Zavřít
27.07.2022

Hostování brankáře Jana Stejskala potvrzeno

Šimon Knopp
Liberec – Do přípravy s naším týmem se už na konci června zapojil pětadvacetiletý brankář Jan Stejskal, který v minulé sezóně působil v Sigmě Olomouc. Odchytal několik přípravných zápasů. Nyní bylo jeho hostování ze Slavie i administrativně dotaženo.

Pětadvacetiletý rodák z Pardubic začal svoje první fotbalové kroky právě ve svém rodném městě. První profesionální smlouvu ovšem podepsal s Hradcem. Na svoji šanci v dospělém fotbale musel počkat, strávil jeden rok na hostování v Převýšově a následně Olympii Radotín. Odtud si ho vyhlédla v roce 2019 Mladá Boleslav. Po přesunu do středočeského klubu čekal na svůj debut v lize až do 12. května, kdy dostal šanci mezi třemi tyčemi proti Teplicím a podílel se na remízovém výsledku 1:1.

Následující rok se stal jedničkou, za Mladou Boleslav naskočil do 13 duelů a udržel dvakrát čisté konto. Po povedeném půlroce přišla možnost v podobě hostování do Slavie, kterou 190 centimetrů vysoký brankář přijal. Ve Slavii kryl záda Ondřejovi Kolářovi a příliš herních minut neposbíral. Přesto do pražského klubu přestoupil v roce 2021 natrvalo. Kvůli nižšímu hernímu vytížení putoval v minulé sezóně na hostování do Sigmy Olomouc. Za Hanáky odchytal celkem sedm ligových duelů, ve kterých dokázal jednou udržet nulu. Kromě toho nastoupil do čtyř pohárových soubojů.

Co na přesun pod Ještěd říkám sám hráč? „Do Slovanu jdu s tím, abych navázal na svoje dosavadní zkušenosti a nasbíral další. Chci co nejvíce pomoci týmu,“ komentoval přesun do Slovanu Jan Stejskal.

Nositel slavného brankářského jména musí často odpovídat na stejnou otázku ohledně případného příbuzenského vztahu se slavným jmenovcem a bývalým reprezentantem: „Už jsem přemýšlel, že si to nechám někam vytetovat a budu to jen ukazovat, že nejsme příbuzní,“ vysvětluje s úsměvem syn bývalého brankáře a futsalového trenéra Oty Stejskala.

Další gólman, jednadvacetiletý Lukáš Hasalík, který začal letní přípravu s naším týmem, naopak zamířil do druholigového Třince, kde sbíral zkušenosti již v minulé sezoně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Penzion Eva
Mediální partneři
rtm plus Náš region