FC Slovan Liberec | Iva Pižlová o Dvoraně slávy: Je to pro mě čest, děti budou hrdé
Menu Další Zavřít Zavřít
06.09.2023

Iva Pižlová o Dvoraně slávy: Je to pro mě čest, děti budou hrdé

Redakce
Liberec - Od neděle 3. září má Dvorana slávy FC Slovan Liberec již deset členů. První takto oceněnou ženou je Iva Pižlová, hráčka našeho ženského týmu v letech 2007-2016 a od roku 2021 dosud. Jedenačtyřicetiletá brankářka stále patří k oporám libereckého ženského týmu, který v minulém ročníku do posledního kola bojoval o medailové umístění.

S fotbalem začínala mezi kluky ve Stráži nad Nisou, potom přešla k fotbalistkám do Krásné Studánky a následně přestoupila do pražské Slavie, odkud se pak vrátila zpět do libereckého týmu, s nímž také postoupila do nejvyšší ženské soutěže. V dresu Slovanu působila jako hráčka i brankářka od roku 2007, kdy ženský tým Krásné Studánky přešel pod hlavičku FC Slovan Liberec.

Působila také v mládežnických reprezentacích, za ČR U18 a U19 (1998 - 2000) má 11 startů. Jako první liberecká hráčka se dostala i do kádru ženské reprezentace, v níž mezi tyčemi nastoupila dvakrát (2013 Jihoafrická republika, 2019 Polsko).

V roce 2016 odešla chytat do Sparty, s níž za pět let získala celkem šest trofejí a zahrála si i v Lize mistryň. V létě 2021 se vrátila zpět do Slovanu a v uplynulých dvou sezonách byla jeho brankářskou jedničkou. Po operaci kolene už je opět k dispozici trenérům a o víkendovém ligovém utkání proti Pardubicím vychytala nulu.

Na konci minulého ročníku se do historie zapsala i činem fair-play. V posledním, a pro Slovan veledůležitém utkání, kdy náš tým hostil před pěti stovkami diváků na stadionu U Nisy Slavii Praha a stále ještě bojoval o třetí místo, padla jediná branka. Rozhodující okamžik přišel v 79. minutě. Po jedné z akcí Slavie zůstala poblíž liberecké branky na zemi ležet hostující fotbalistka, která se nešťastně zranila a svíjela se v bolestech. Iva ji okamžitě přispěchala na pomoc, ovšem rozhodčí hru nepřerušila a celé situace využila Nekesa. Slavistická hráčka uklidila odražený míč do sítě a rozhodla... Vedení ženského týmu Slavie se pak za svůj přístup v týdnu po zápase omluvilo.

Prohlédněte si video z nedělního předzápasového ceremoniálu i pozápasového rozhovoru s novináři:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Liberecký kraj
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick