FC Slovan Liberec | Jak se vedlo hráčům Slovanu v reprezentaci? Fukala vydřel cenné body
Menu Další Zavřít Zavřít
13.10.2021

Jak se vedlo hráčům Slovanu v reprezentaci? Fukala vydřel cenné body

Redakce
Liberec – Hned tři hráči Slovanu naskočili během přestávky v reprezentačních výběrech. Martin Koscelník už tradičně zamířil na sraz slovenského nároďáku, Michal Fukala vypomáhal jednadvacítce v kvalifikaci o EURO, start v bahrajnském dresu zase přidal Júsuf Hilál.

Slovensko definitivně ztratilo možnost postupu na mistrovství světa a to po dvou dalších zápasech bez výhry. Naši státní sousedé podlehli Rusku (0:1), s Chorvatskem následně remizovali 2:2. Ve druhém utkání naskočil Martin Koscelník, který střídal v 72. minutě Lukáše Haraslína.

Slováci skončí nejlépe třetí v kvalifikační skupině H. Na oba zmiňované soupeře posledního reprezentačního srazu ztrácí sedm a devět bodů, před Slovinskem jsou navíc pouze o skóre. Do konce bojů o MS v Kataru 2022 už zůstávají jen dva poslední zápasy.

To Michal Fukala zatím zažívá jiný příběh s reprezentací do jednadvaceti let. Národní tým zvládl během ligové pauzy oba duely s Kosovem (1:0 a 3:0). Liberecký zadák odehrál kompletní porci minut ve druhém z utkání, do prvního nezasáhl.

Češi jsou v tabulce kvalifikační skupiny G první bez ztráty bodu, druhé místo, na němž se drží Albánie s devíti body, znamená baráž. Třetí místo prozatím okupuje Anglie, která ovšem odehrála o zápas méně. Se soupeřem z Británie národní výběr ještě neodehrál ani jeden zápas stejně jako s Andorrou.

Třetím a posledním hráčem Slovanu, který reprezentoval svou vlast, byl Jusúf Hilál. Naskočil za Bahrajn, který odehrál dva přípravné zápasy s Curacaem (4:0), jenž reprezentuje například exslavista Gino van Kessel, a Novým Zélandem (0:1). Právě ve druhém zmiňovaném duelu nastoupil v roli podhrotu liberecký útočník.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec SMC
Mediální partneři
Hattrick Náš region