FC Slovan Liberec | Jak si vedla čtveřice fotbalistů v reprezentacích?
Menu Další Zavřít Zavřít
28.03.2023

Jak si vedla čtveřice fotbalistů v reprezentacích?

Šimon Knopp
Liberec - Během ligové přestávky si hned čtveřice fotbalistů, oblékající v této sezoně dres Slovanu, plnila reprezentační povinnosti. V článku níže se dozvíte, jak se jim v jednotlivých duelech vedlo a kdo si dokonce oblékl kapitánskou pásku.

Česká U21 - Červ, Valenta

Čeští mladíci absolvovali dva přípravné duely před letním mistrovstvím Evropy. Nejprve se představili proti výběru Belgie. V něm se svým soupeřem remizovali 0:0. Valenta odehrál prakticky celý zápas (střídal čtyři minuty před koncem) a Červ naskočil do utkání v 73. minutě.

Ve druhém zápase české U21 jsme již branky viděli. Proti Nizozemsku Lvíčata dokázala remizovat 1:1. Lukáš Červ vedl tým jako kapitán a odehrál celý zápas. Valenta do utkání nezasáhl.

Filip Prebsl byl původně také v nominaci, ale nakonec kvůli zranění na sraz neodcestoval. Dvacetiletý obránce si tak bude muset na svůj premiérový start ve výběru do 21 let ještě počkat.

Angolská reprezentace - Ndefe

Obránce Gigli Ndefe reprezentoval Angolu, která se představila dvakrát v kvalifikaci Poháru afrických národů proti Ghaně. Ndefe odehrál celý první zápas, ale jeho mužstvo bohužel prohrálo 0:1. V odvetě byl Ndefe připravený na lavičce a sledoval zisk jednoho bodu za remízu 1:1. V součtu to znamená pro Angolu třetí místo v tabulce s dvoubodovou ztrátou na Středoafrickou republiku. O postupujících rozhodnou ještě dva zápasy hrané v červnu a následně v září.

Ukrajina U19 - Varfolomejev

Posledním libereckým reprezentantem byl Ivan Varfolomejev, který se vydal s týmem do 19 let do Španělska na zápasy rozhodující o kvalifikaci na ME do 19 let. Jeho týmu se příliš nedařilo, protože všechna utkání prohrál. Nejprve Ukrajina podlehla Lucembursku 1:2, Varfolomejev odehrál 87 minut. Následoval souboj s Dánskem a shodný výsledek, Varfolomejev byl znovu střídán po osmdesáté minutě a obdržel žlutou kartu. Do posledního utkání se Španělskem Varfolomejev nezasáhl a Ukrajina prohrála 0:4. Což znamená, že nepostupuje a mistrovství se nezúčastní.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB KB Design
Mediální partneři
Hattrick eFotbal