FC Slovan Liberec | Jak si vedli hráči Slovanu v reprezentacích? Koscelník, Fukala i Júsuf si připsali další zkušenosti
Menu Další Zavřít Zavřít
16.11.2021

Jak si vedli hráči Slovanu v reprezentacích? Koscelník, Fukala i Júsuf si připsali další zkušenosti

Šimon Knopp
Liberec – Někteří hráči hrající v libereckém dresu vyrazili během reprezentační přestávky plnit své povinnosti v národních týmech. Na sraz slovenské reprezentace jako tradičně vyrazil Martin Koscelník. Michal Fukala zase odehrál zápasy za česká lvíčata v kvalifikaci na ME do 21 let. Nechyběl ani Hilál Júsuf, který naskočil za reprezentaci Bahrajnu.

Slovenská fotbalová reprezentace sehrála poslední dva zápasy v rámci skupinové části kvalifikace na Mistrovství světa. Již předem bylo jasné, že slovenští fotbalisté skončí nejlépe třetí a tudíž se na mistrovství nepodívají. Nejprve se naši sousedé utkali se Slovinskem, s kterým museli dvakrát dotahovat a nakonec brali bod za remízu 2:2. Martin Koscelník naskočil až do druhého zápasu, v němž odehrál 77 minut. Proti Maltě se sice na výhře 6:0 gólově nepodílel, ale podařilo se mu společně s ostatními obránci udržet čisté konto. Díky lepšímu skóre skončilo Slovensko v tabulce třetí před Slovinskem, na druhé Rusko a první Chorvatsko ztratilo 8 respektive 9 bodů.

Druhým reprezentantem je Michal Fukala, jenž naskočil do obou zápasů českých lvíčat. Mladíci se doposud prezentovali ve velmi dobrém světle, protože neprohráli jediný zápas a byli v tabulce první. Ovšem proti favorizované Anglii se jim příliš nedařilo, prohráli 1:3. Michal Fukala odehrál první poločas, následně byl střídán. Ve druhém utkání se Česká U21 představila proti Slovinsku. Fukala znovu nechyběl v základní sestavě, a přestože mladíci hráli od první půle v deseti, dokázali remizovat 1:1 a upevnit si první pozici ve skupině.

Liberecký útočník Hilál Júsuf střídal v přátelském utkání mezi Bahrajnem a Kyrgyzstánem. Na hřiště přišel v 59. minutě za stavu 3:2 a podílel se na čtvrté brance svého celku. Patičkou krásně přiťukl míč spoluhráči Al Aswadovi, který zvýšil na konečných 4:2.

Závěrem připomeneme také trojici hráčů, kteří jsou stále kmenovými hráči Slovanu, ale sezónu tráví na hostováních s opcí. Jedním z nich je Filip Nguyen, který byl kvůli zranění Jindřicha Staňka dodatečně povolán do seniorské české reprezentace. Ovšem na svůj první start v reprezentaci si bude muset počkat, protože v utkání s Estonskem dostal přednost Vaclík. Dalšími reprezentanty jsou Taras Kačaraba a Kamso Mara, druhý jmenovaný střídal v zápase proti Maroku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Databox
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna