FC Slovan Liberec | Jak si vedli liberečtí reprezentanti v národních výběrech?
Menu Další Zavřít Zavřít
22.11.2023

Jak si vedli liberečtí reprezentanti v národních výběrech?

Šimon Knopp
Liberec - Hned pětice libereckých fotbalistů se během reprezentační přestávky připojila k národním týmům. Filip Horský se vydal na sraz U20, Denis Višinský a Filip Prebsl oblékli dres U21. Ľubomír Tupta reprezentoval Slovensko a Ivan Varfolomejev nechyběl v ukrajinském výběru do 21 let. Pojďme si v tomto článku shrnout, jak se jednotlivým hráčům dařilo...

Slovensko - Ľubomír Tupta

Slovenský útočník se mohl radovat již po prvním zápase proti Islandu, protože jeho tým vyhrál 4:2 a s předstihem si zajistil postup na EURO 2024. V prvním utkání v dresu Slovenska Tupta sice nenastoupil, ale ve druhém zápase proti Bosně a Hercegovině si připsal další zkušenosti, když střídal na závěrečných patnáct minut. I v tomto utkání si Slováci se soupeřem poradili, vyhráli 2:1 a ve skupině J skončili na druhém místě za suverénním Portugalskem.

Česko U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

Lvíčata neměla na programu kvalifikační duel ME do 21 let, ale pouze dva přípravné zápasy. Nejprve v modelovém utkání dokázali svěřenci trenéra Suchopárka porazit Hradec Králové 4:1. Zatímco Prebsl odehrál první poločas, Višinský naskočil do druhé půle, když trenér téměř kompletně protočil sestavu.

Ve druhém přípravném utkání se hráči do 21 let představili v Hradci proti Slovensku a svého soupeře porazili 2:1. Prebsl odehrál v obraně celých devadesát minut a většinu času strávil na hřišti i Višinský, který střídal až v 77. minutě. Právě Denis Višinský byl směrem dopředu velmi aktivní. Připravil první branku, když přesným centrem našel hlavu Alijagiče a následně se propracoval i do dvou nebezpečných šancí, avšak ani v jedné z nich se mu nepodařilo prosadit.

Česko U20 - Filip Horský

V dresu české U20 nechyběl Filip Horský, který nastoupil na 63 minut do zápasu Elitní ligy U20 proti Polsku. Liberecký útočník se dokázal v 18. minutě dokonce prosadit, ale jeho branka následně nebyla uznána z důvodu faulu. Vyrovnaný duel rozhodl až v 62. minutě Polák Śmiglewski, který svému týmu vystřelil těsnou výhru 1:0. A bohužel i nadále platí, že čeští mladíci v Elitní lize zatím nevyhráli.

Ukrajina U21 - Ivan Varfolomejev

Posledním reprezentantem je Ivan Varfolomejev, který dostal premiérovou pozvánku do výběru Ukrajinu U21. Přestože devatenáctiletý záložník do zápasů proti Lucembursku a Ázerbájdžánu nenaskočil, mohl být s výsledky spokojený. Ukrajina v obou případech vyhrála (4:0 a 1:0) a připsala si dalších šest bodů do tabulky skupiny F o kvalifikaci na ME do 21 let, kde jí patří první místo před Anglií.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota AAA Auto
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact