FC Slovan Liberec | Jaký je plán pro zimní přípravu a kterým hráčům končí hostování?
Menu Další Zavřít Zavřít
09.12.2022

Jaký je plán pro zimní přípravu a kterým hráčům končí hostování?

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalisté Slovanu v tomto týdnu zakončili podzimní část sezony, když ve středu odehráli třetí přípravné utkání v rámci Tipsport ligy a umístili se na konečném druhém místě. Co naše hráče bude čekat v lednu a kteří už do zimní přípravy pod Ještědem nenastoupí?

Svěřenci trenéra Kozla se rozloučili s podzimem středeční výhrou nad Žižkovem 3:2 a konečným druhým místem v Tipsport lize. Naposledy se ke společnému programu sešli v pátek. Nyní budou regenerovat a trávit čas se svými blízkými během vánočních svátků. Při tom je ale samozřejmě čeká i individuální tréninkový plán.

Celý tým se znovu sejde na stadionu U Nisy až 2. ledna 2023. Přípravu začne společně v Liberci, ale část stráví i na soustředění na Maltě, kde bude ladit formu od 10. do 20. ledna. Zde by se měli liberečtí fotbalisté utkat se třemi soupeři v rámci přípravného turnaje Tipsport Malta Cup. Jednotliví soupeři ještě budou upřesněni.

Již teď je jasné, že mezi hráči, kteří se budou v lednu hlásit u trenérského štábu, bude chybět Maksym Talovjerov, který se v minulých dnech vrátil do Slavie, z níž na podzim v Liberci hostoval. K našemu týmu se už nepřipojí ani Jan Matoušek, jehož hostování ze stejného klubu bylo také ukončeno. Oběma děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí do budoucna. U dalších hostujících hráčů se jejich budoucnost ještě řeší.

Jan Matoušek hostoval v našem klubu celkem dvě a půl sezony. Během nich v modrobílém dresu naskočil do 55 ligových zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a připsal si i jednu asistenci. Nechyběl ani u zápasů kvalifikace a základní skupiny Evropské ligy v sezoně 2020/21, zde se zapsal do paměti fanoušků zejména krásnou brankou na půdě Crvene Zvezdy v Bělehradu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Masea
Mediální partneři
Rengl rtm plus