FC Slovan Liberec | Každé derby je těžké, ale do Jablonce jedeme zvítězit, hlásí Tupta odhodlaně
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2023

Každé derby je těžké, ale do Jablonce jedeme zvítězit, hlásí Tupta odhodlaně

Tomáš Honzejk
O víkendu je na programu 61. Podještědské derby a slovenský útočník Ľubomír Tupta do něj půjde jako čerstvý reprezentant své země. O reprezentační přestávce totiž premiérově nastoupil za Slovensko proti Lichtenštejnsku, když v 69. minutě střídal Róberta Maka a jeho tým zvítězil 3:0.

„Od mala jsem snil o tom, že nastoupím za slovenskou seniorskou reprezentaci. Teď se mi to podařilo. Jsem velmi rád, že se mi splnil sen,“ vrátil se Tupta k prvnímu startu za slovenský národní tým. Myšlenkami už je však zpět pod Ještědem. „Každé derby je těžké. Po posledních výsledcích, které nebyly nejlepší, jedeme do Jablonce zvítězit. Tím, že se jedná o derby, máme dvojnásobnou motivaci a uděláme vše pro to, abychom zápas vyhráli,“ slibuje útočník.

Trenér Kozel: Vím, jaký význam má derby pro fanoušky

Hlavní kouč měl se svými kolegy během reprezentační přestávky mnoho času, aby své svěřence připravili na důležité utkání. „Nálada je bojovná. Na tréninku z hráčů cítím, že si uvědomují blížící se derby a nic nepodcení. Věřím, že to dobře dopadne,“ přeje si Kozel. Nebude to jeho první Podještědské derby a sám si uvědomuje důležitost zápasu. „V Liberci už působím nějaký ten pátek a vím, jaký význam má tento zápas pro fanoušky. To si uvědomujeme a věřím, že to na hřišti bude vidět,“ dodává.

Rabušic si přeje k narozeninám tři body

Významný zápas to bude také pro Michaela Rabušice, který přesně v den utkání oslaví 34. narozeniny, jak mu dnes připomněli novináři. „Ajo vlastně. (úsměv) Já to ani nevím. Zápas bude sedmnáctého, že? Ani mi nedošlo, že to je přímo v neděli. Tak jo, budu si muset dát nějaký dárek,“ komentoval to s úsměvem před novináři. Poté už ale zvážněl. „Nejlepším dárkem by byly tři body. Doufám, že pro to uděláme vše a vyhrajeme,“ vyslovil své přání.

Stejně jako všichni v klubu i on sám ví, o co v zápase jde. „Já osobně to řeším více. Pohybuji se po městě a hodně lidí mi říká: „Vyhrajte v Jablonci.“ To vám připomene důležitost zápasu. Nejdůležitější bude získat tři body, které momentálně potřebujeme. V repre pauze jsme pro to udělali hodně a doufám, že to bude vidět,“ řekl kapitán na závěr.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Kitl
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal