FC Slovan Liberec | Konec sezony na dohled, B-tým v neděli vyrazí bojovat do Chlumce nad Cidlinou
Menu Další Zavřít Zavřít
17.05.2024

Konec sezony na dohled, B-tým v neděli vyrazí bojovat do Chlumce nad Cidlinou

Ondřej Marko
Liberec - Do konce letošního ročníku ČFL zbývají pouhá čtyři kola, v tom 26. vyrazí B-tým do Chlumce nad Cidlinou. Mělo by se jednat o velmi vyrovnaný souboj, soupeř má totiž o pouhé dva body méně. Slovan po minulém kole přerušil svou sérii pěti zápasů bez prohry, Chlumec naopak poprvé po šesti utkáních vyhrál. Duel se hraje již tuto neděli od 10:15.

Rezervní tým Slovanu svým posledním zápasem přerušil výtečnou sérii pěti duelů bez porážky, během které čtyřikrát vyhrál (s Živanicemi, Jabloncem, Mladou Boleslaví a Hradcem Králové) a jednou remizoval (s Baníkem Most-Souš). Minulý týden však bohužel nezvládl zápas v Kolíně, ve kterém prohrál 0:5.

„Dnes to nebyl náš den. Už v začátku zápasu jsme soupeře pustili do dvou tří šancí a byli hodně nepřesní na míči. Jako by byl každý náš dotek s míčem špatně. Pak přišlo vyloučeni a dlouhá hra v oslabení. Bohužel z pěti inkasovaných branek dostaneme tři ze standardních situaci a dvě z hrubých chyb v rozehrávce. Hrozivý výsledek musíme odčinit příští týden výrazně lepším výkonem v Chlumci,” hodnotil utkání trenér Jakub Harant.

Do konce letošního ročníku zbývají ještě čtyři kola, takže stále je prostor pro pohyb v tabulce. Momentálně se B-tým nachází sedmé příčce s 35 body a téměř vyrovnaným skóre (39:38). Shodně bodů mají Pardubice, o bod méně má pak Jablonec. Výše v tabulce je Kolín s 36 body, následuje Baník Most-Souš (42 bodů) a Brozany (43 bodů). O pozici nejlepšího střelce se nově Olaf Kok dělí s Jakubec Hudákem, oba mají šest zásahů.

FK Chlumec nad Cidlinou - přerušení nepříznivé série

Východočeský celek je na tom bodově téměř stejně. Po 26 kolech má celkem devět výher, šest remíz a jedenáct proher, což vychází na 35 bodů. Vstřelil dohromady 44 gólů (a 46 jich inkasoval), z nichž devět vstřelil Tomáš Bastin, za což mu náleží pozice sedmého nejlepšího střelce (dělí se o ni pět hráčů).

V posledním utkání zlomili Východočeši chmurnou šňůru šesti duelů bez výhry (pět proher a jedna remíza). Porazili totiž Hradec Králové vysoko 4:0.

Zápas se hraje již tuto neděli od 10:15.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. ITADECO
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl