FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slavia - FCSL 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
16.09.2023

Liberecké fotbalistky nestačily na úřadující mistryně ze Slavie a prohrály 0:3

Šimon Knopp
Praha/Liberec - Ve čtvrtém kole nejvyšší soutěže žen nastoupily hráčky Slovanu na hřišti v Horních Měcholupech k utkání proti Slavii. Svěřenkyně trenéra Myslivce na úřadující mistryně z Prahy nestačily a za slunečného počasí prohrály 0:3.
4.kolo, sobota 16.9.2023, 14:00, P-10 Horní Měcholupy
SK Slavia Praha SK Slavia Praha
3:0
(2:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Slavia Praha:

Lukášová - Xiao, Keene, Černá F., Šlajsová (68. Bendová), Křivská, Morávková (60. Khýrová), Divišová (C) (68. Veselá), Košíková, Růžičková (78. Vithová), Šurnovská

FC Slovan Liberec:

Vaníčková - Ducháčková (67. Černá V.), Šušolová (C), Sováková, Huvarová - Hlouchová, Brázdová (87. Jakimičová), Tenkrátová, Goretkiová - Černá T., Dinh Thanhová (46. Harvilová)

Branky: 17. Křivská, 33. Šurnovská (pen.), 63. Růžičková

Žluté karty: 53. Keene, 70. Křivská - 55. Harvilová

Rozhodčí: Čampišová N. - Špindlerová Z., Hessová T.


Reportáž

Liberecké fotbalistky se snažily do utkání vstoupit aktivně a presovat rozehrávku soupeře. Ovšem v úvodních minutách se musely spíše bránit, a to několika rohům Slavie, po kterých létaly do vápna nebezpečné centry. První velkou šanci měla v 8. minutě kapitánka Slavie Divišová, ale z dobré pozice ve vápně se ji nepodařilo trefit balón. V 17. minutě byla k vidění první branka. Po centru z levé strany se prosadila hlavou Karolína Křivská a poslala domácí hráčky do vedení 1:0.

Následovala pasáž hry, ve které se ani jeden z týmů nedostal do větší šance. Změna přišla až v 31. minutě, když ve vápně jednu ze slávistických hráček lehce postrčila Tereza Černá a hlavní sudí ukázala na pokutový puntík. Exekuce penalty se ujala Martina Šurnovská a zvýšila rozdíl ve skóre na dvě branky.

I ve druhé půli pokračovala Slavie v aktivní hře směrem dopředu. Přesto se hráčky Liberce dostaly v 54. minutě k volnému přímému kopu z velmi slibné pozice, na hranici vápna. Standardky se ujala Harvilová, ale její střelu dokázala brankářka Lukášová vyrazit. V další akci se objevila Hlouchová, když ve vápně zakončovala z voleje. Tentokrát mohla brankářka Slavie zůstat v klidu, protože střela směřovala mimo tři tyče.

V 63. minutě využily domácí fotbalistky rychlého přechodu do útoku a zvýšily na 3:0. Na konci celé akce byla Kristýna Růžičková, která po přesném centru rozvlnila síť. Přestože se svěřenkyně trenéra Myslivce snažily ještě ve zbytku zápasu alespoň o snížení, gólu se nedočkaly a se Slavií prohrály 0:3. Aktuálně Slovanu patří v tabulce čtvrté místo se šesti body.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Vstup do utkání nebyl vůbec dobrý, přežili jsme několik rohů hned v úvodních minutách, špatně jsme hračky nabírali a dostupovali. Když už jsme se složitě dostali k míči, následně jsme se vlastní chybou, špatnou přihrávkou, špatným prvním dotekem, o balón opět připravili. Celkově první poločas z naší strany nebyl dobrý a tahali jsme za kratší konec. Ve druhém poločase jsme se asi přestali bát a herně jsme se zlepšili. Bohužel jsme nedokázali vstřelit kontaktní branku, která by nám vlila svěží krev do žil. Místo toho jsme inkasovali třetí gól. Ale z naší strany ve druhem poločasu došlo ke zlepšení. Holky bojovaly, vydaly se z posledních sil, ale na Slavii jsme byli krátcí. Tempo zápasu převážně udávala hlavně ona. Musíme si utkání rozebrat, vyhodnotit a připravit se po reprezentační pauze na Plzeň.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Fehrer
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact