FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovácko - FCSL 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2023

Liberecké fotbalistky z Uherského Hradiště body nevezou, Slovácku podlehly 0:2

Šimon Knopp
Liberec/Uherské Hradiště - V šestém kole nejvyšší ženské soutěže nastoupily liberecké fotbalistky na hřišti v Uherském Hradišti proti Slovácku. Na souseda z tabulky nestačily a prohrály 0:2.
6.kolo, neděle 8.10.2023, 14:00, MěFS M. Valenty, Uh. Hradiště
1.FC Slovácko 1.FC Slovácko
2:0
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
1.FC Slovácko:

Růžičková - Bayerová (76. Krejčířová), Jančářová, Jonášová (90+1. Janíková), Klímová (C), Obadalová, Pěčková, Polášková, Trčková, Tulkki, Žufánková (64. Ferencová)

FC Slovan Liberec:

Vaníčková - Kantarská, Šušolová, Sováková, Huvarová, Hlouchová, Černá V. (C) (66. Din Thanhová), Tenkrátová (74. Brázdová), Švíbková, Černá T., Buryánová

Branky: 36. Polášková, 57. Klímová (pen.)

Žluté karty: 60. Žufánková, 84. Polášková - 58. Huvarová

Rozhodčí: Jílková K. – Soukupová V., Koryčanská I.


Diváci: 105

Reportáž

Záznam utkání:

Fotbalistky Slovanu do utkání s tabulkovým sousedem vstupovaly s touhou zvítězit a poskočit na třetí příčku. Avšak jednu z prvních šancí měly domácí hráčky ve třinácté minutě. Hlavičku Klímové naštěstí dokázala dobře postavená Vaníčková bez problému chytit. Hráčky Liberce zahrozily ve 30. minutě po rohovém kopu, ale následná střela Hlouchové skončila vysoko mimo.

První branka utkání přišla ve 36. minutě. Po chybě v záloze a ztrátě míče se v dobré pozici dostala ke střele Aneta Polášková. Hráčka Slovácka nezaváhala a střelou z hranice vápna rozvlnila síť. Ve druhé půli se snažily liberecké hráčky gólový deficit dotáhnout, ale marně. V 57. minutě odpískala hlavní sudí penaltu proti našemu celku, kapitánka Slovácka Markéta Klímová ji dokázala proměnit a poslala svůj tým již do dvoubrankového vedení.

Svěřenkyně trenéra Myslivce se snažily svého soupeře zatlačit a alespoň zdramatizovat utkání. Ovšem na obranu Slovácka nevyzrály a nakonec prohrály 0:2. Co o utkání řekla hráčka Liberce Nela Sováková? „Bylo to ze začátku hodně vyrovnané, hrálo se spíše uprostřed hřiště. V prvním poločase nás zlomila ta naše chyba, po které jsme inkasovaly. O přestávce jsme si ale řekly, že se z toho zvedneme a nesesypeme. Pak se tam za mě pískla sporná penalta, a pak už se to těžko dotahovalo. I když si myslím, že minimálně gól jsme měly dát a zasloužily bychom si ho, protože v závěru jsme ovládaly hru...“

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Utkání se mi nehodnotí lehce. Na začátku zápasu jsme měli problém s vystupováním a nabíráním hráček. Přežili jsme úvodní šance soupeře. Nerozhodný stav jsme drželi až do 36. minuty, kdy jsme vyrobili hrubou chybu a byli jsme za ni potrestáni vedoucím gólem Slovácka. Do šancí jsme se v prvním poločase moc nedostali. Do druhého poločasu jsme chtěli hru zjednodušit, zvýšit pohyb i nasazení. Chtěli jsme hru zrychlit a dostat se k centrovaným míčům. Utkání se začalo lámat po hodině hry, kdy soupeř proměnil penaltu... Pak už jsme vrhli veškeré síly do ofenzivy. Tím se samozřejmě otevírala okénka pro Slovácko, ale vše jsme ustáli. Škoda, že jsme nevstřelili kontaktní gól. V těchto zápasech nesmíme dělat takové fatální chyby, protože soupeř je hned potrestá."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC NET-SYSTEM
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl