FC Slovan Liberec | Mick van Buren se vrací do Slavie, opačným směrem míří Christ Tiehi
Menu Další Zavřít Zavřít
23.12.2022

Mick van Buren se vrací do Slavie, opačným směrem míří Christ Tiehi

Šimon Knopp
Liberec - Mick van Buren se po půl roce loučí se Slovanem. Slavia Praha si stahuje nizozemského útočníka zpátky z hostování a trenér Luboš Kozel tak bude pro jarní část ligy postrádat nejlepšího podzimního střelce Slovanu. Do zimní přípravy v Liberci by se naopak po podzimním hostování v Edenu měl hlásit záložník Christ Tiehi.

Mick van Buren přišel do libereckého týmu před začátkem sezony a rychle se zabydlel v základní sestavě. Za půlroční hostování stihl naskočit celkem do 15 duelů a odehrál 1225 minut.

Ještě důležitější než počet odehraných minut byl přínos pro tým. Mick van Buren ukázal, že mu je role útočníka vlastní a nastřílel celkem 9 ligových branek, což je aktuálně po Jakubu Řezníčkovi nejlepší výkon (po devíti brankách mají rovněž Květ, Tecl a Chorý). Van Buren si navíc připsal i dvě asistence a jednou dokonce nastřílel v lize i hattrick, a to ve druhém kole proti Teplicím.

Nizozemský útočník se činil i v MOL Cupu. V posledním osmifinálovém utkání proti Sigmě Olomouc vstřelil svůj druhý hattrick sezony a výrazně přispěl k postupu Slovanu do dalšího kola.

Slavia v zimní přestávce ukončila hostování v pořadí již třetího hráče, po Talovjerovovi a Matouškovi právě van Burenovi. Všem hráčům ještě jednou děkujeme za odvedené služby a přejeme jim hodně štěstí v jejich fotbalové kariéře. O budoucnosti dalších fotbalistů, kteří jsou v Liberci na hostování, se rozhodne v následujících dnech či týdnech.

Z Vršovic zpět pod Ještěd naopak míří Christ Tiehi, který ve Slavii na podzim hostoval. Pražský klub na francouzského záložníka s kořeny v Pobřeží Slonoviny neuplatnil opci a čtyřiadvacetiletý fotbalista se tak vrací do Slovanu. Za sešívané naskočil ke 13 ligovým utkáním a jednou se i gólově prosadil. Zkušenosti sbíral i v evropských pohárech, v Evropské konferenční lize nastoupil za Slavii do všech zápasů. Christ Tiehi tak bude moct v Liberci navázat na minulou individuálně velmi vydařenou sezonu, ve které v modrobílém dresu nastoupil ke 22 ligovým duelům a patřil mezi nejlépe hodnocené záložníky soutěže.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Databox
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick