FC Slovan Liberec | Musíme se semknout a zlomit to, říká Tupta po Karviné
Menu Další Zavřít Zavřít
30.09.2023

Musíme se semknout a zlomit to, říká Tupta po Karviné

Martin Soukup
Karviná/Liberec - Slovan protáhl ligovou sérii bez výhry na pět zápasů. Nepříznivý výsledek s Karvinou šel okomentovat na pozápasový rozhovor Ľubomír Tupta.

Vnímáš výsledek 2:5 s Karvinou jako zbytečný?

Určitě. Už minulý zápas jsme dostali tři góly za poločas. Říkali jsme si, že už nesmíme dostat tolik gólů a dostali jsme pět branek. Ta tabulka je strašně vyrovnaná. My se musíme postavit jeden za druhého a nějak se dostat z téhle situace.

Čím to bylo, že Karviná, která prohrála čtyři poslední zápasy, změní trenéra a náhle se jim podaří vás porazit?

Vyhráli každý souboj. Chtěli jsme to zlomit bojovností a rychlostí. Oni nám ukázali, jak se hraje, když chce mužstvo vyhrát.

Po tvé kontaktní brance to vypadalo, že vás to ještě nakopne. Jak jste to vnímali?

Vnímal jsem to tak, že ten zápas ještě dokážeme otočit. Po tom gólu jsme ještě deset minut hráli dobře. Nakonec jsme ještě šli sami na branku za stavu 3:2. Kdybychom to dali, tak si myslím, že bychom to ještě otočili. Gól jsme ale nedali, a naopak dostali hloupé góly. Za stavu 4:2 to už bylo velice těžké.

Jak to bylo u tvé branky? Chtěl jsi dát jesličky?

Jinak jsem to asi kopnout nemohl. Dával jsem to prudce mezi nohy, což byla asi jediná možnost z takového úhlu. Jsem rád, že to tam padlo, ale mrzí mě, že dám gól a vzápětí opět inkasujeme.

S Dominikem Holcem jsi krajan. Znáš se s ním nějak více?

Ano, už jsem mu říkal, že na Spartě jsem mu také zkoušel dát gól mezi nohy. Tenkrát mi to nevyšlo, dnes ano. Jsme tedy 1:1.

Už pět zápasů čekáte na výhru. Je to už krize?

Určitě je to krize. Před zápasem jsem říkal, že to musíme dnes zlomit. Víme, že nás teď čekají tři těžké zápasy a bude to jen těžší a těžší. Musíme se semknout a zlomit to.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Pytloun
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl