FC Slovan Liberec | Musíme si vytvářet více šancí, hodnotí Jan Matoušek po zápase s Mladou Boleslaví
Menu Další Zavřít Zavřít
17.09.2022

Musíme si vytvářet více šancí, hodnotí Jan Matoušek po zápase s Mladou Boleslaví

Martin Soukup
Liberec - Jan Matoušek odpovídal na dotazy novinářů po prohraném zápase se Středočechy, ve kterém Slovan ztratil vedení 1:0 z prvního poločasu. „Myslím si, že to měla být červená karta,” řekl k zákroku boleslavského gólmana Šedy, po němž mu pod kolenem zůstal krvavý šrám.

Jak Hodnotíš dnešní zápas?

Těžký zápas. Řekl bych, že jsme nepředváděli hru, co jsme chtěli a nebyli jsme tak aktivní, jak jsme chtěli. Sice jsme si v první půli vytvořili nějaké šance, dali jsme z toho gól, ale tím stylem, jakým chceme hrát, tak těch šancí si musíme vytvářet víc a nepouštět soupeře do takových šancí, do kterých jsme je pouštěli. Bohužel jsme z toho dostali ty góly.

Co se stalo s Libercem ve druhé půli, protože první jste odehráli celkem slušně, ale potom to vypadalo, hlavně po tom inkasovanému gólu, že jste vypadli ze hry...

Je to těžké, každý gól ten tým položí, ale to by se stávat nemělo, a naopak by nás to mělo nakopnout. Jak už jsem to hodnotil na začátku, prostě ta hra od nás celkově nebyla předvedená, jak jsme chtěli. Do toho druhého poločasu jsme chtěli jít aktivně, myslím si, že jsme i dobře do něj vstoupili, byl tam na mě faul, ale potom se bohužel stane taková chyba, že se Olímu (Olivier Vliegen) nepovede odkopnout balon a bohužel je z toho gól z penalty, s tím my nic neuděláme, ale měli bychom se po tom gólu zvednout a chtít vyhrát. A to jsme bohužel neukázali.

Hodně se změnila hra Boleslavi po příchodu Matějovského na hřiště?

Určitě, byl hodně cítit, připravovali jsme se na něj, že bude hrát od začátku, ale nehrál a v té druhé půli to bylo jasně vidět. On má velký klid na míči a dokáže dát takové přihrávky, co jiní nedovedou a to bylo celou druhou půli vidět.

Co ten zákrok brankáře Šedy na tebe za žlutou kartu?

Nechci nějak hodnotit rozhodčí, ale za mě, když takhle brankář vyběhne deset metrů za vápno nebo kolik to bylo... Ještě jsem tam byl dříve, píchnu si ten balon a on mě trefí na koleno, tak si myslím, že to měla být červená karta.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Rengl eFotbal