FC Slovan Liberec | Pavel Čapek U19/18: Cílem je výchova a zlepšování hráčů pro profesionální fotbal
Menu Další Zavřít Zavřít
09.09.2021

Pavel Čapek U19/18: Cílem je výchova a zlepšování hráčů pro profesionální fotbal

Marika Šimoníčková
Je hrdým Liberečákem, ve městě pod Ještědem se mu podařilo získat s domácím týmem v sezoně 2001/2002 mistrovství titul, nyní působí v dorostenecké kategorii na Slovanu a zároveň i mládežnické reprezentaci. O přípravě, změnách a cílech kategorie U 19/18 s hlavním trenérem Pavlem Čapkem.
Jak probíhala letní příprava? Absolvovali jste nějaká přípravná utkání?

S přípravou, do které se zapojilo celkem 26 hráčů a 4 brankáři, jsme spokojeni. Vše probíhalo v domácích podmínkách, na Městském stadiónu v Liberci a regenerace bazénu. Cením si především kvalitních a herně vyrovnaných dvojzápasů s týmy z 1. dorostenecké ligy (Mladá Boleslav a Pardubice). Další kvalitní konfrontací byla utkání s mužskými týmy Jelenie Gory a také nepříliš povedeného, ale pro nás poučného zápasu s Chrudimí.

Došlo k nějaké změně v týmu? Trenérské či hráčské obsazení?

Novinkou je trenérské obsazení, došlo k výměně asistentů, Pavel Volšík pokračuje, Aleš Benek byl posunut na pozici hlavního trenéra U16 a jeho pozici převzal Jakub Harant. Dále se ke stávajícímu ročníku 2003 posunul ročník 2004. V přípravě na vlastní žádost skončili hráči Reichl (2004), Schober (2003) a nyní i gólman Hampl (2003).

Jaká klíčová utkání vás čekají na podzim?

Našimi soupeři o postup do extraligy budou FK Dukla Praha a Teplice. Obě utkání nás čekají již během září, tak věřím, že zabojujeme.

Jaký je hlavní týmový cíl kategorie U19/18?

Ten je jednoznačný, opětovně se pokusit o postup do extraligy, nejvyšší dorostenecké soutěže.

A Váš cíl?

Jak již jsem zmínil, postup do extraligy, s reprezentaci, kde působím jako asistent U 17, postup v kvalifikaci na EURO v jarní části. A hlavně - výchova a zlepšování hráčů pro profesionální fotbal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea RR group service s.r.o
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio