FC Slovan Liberec | Pět reprezentantů ze Slovanu, jaký je čeká program?
Menu Další Zavřít Zavřít
13.11.2023

Pět reprezentantů ze Slovanu, jaký je čeká program?

Ondřej Marko
Liberec - Po remíze v Hradci Králové se rozjelo pět hráčů Slovanu do reprezentačních výběrů. Filip Horský se vydal na sraz U20, Denis Višinský a Filip Prebsl opět oblečou dres U21. Ľubomír Tupta bude reprezentovat Slovensko a navíc se nově k výčtu přidal Ivan Varfolomejev, který dostal pozvánku do ukrajinského výběru do 21 let.

Slovensko - Ľubomír Tupta

Dobrá forma Ľubomíra Tupty trvá i nadále, v posledních pěti utkáních si připsal dva zásahy a jednu asistenci. A ačkoliv v rámci říjnové reprezentační pauzy do zápasu nenastoupil, opět si vysloužil pozvánku do slovenské reprezentace.

Slovensko v říjnu prohrálo těsně s Portugalskem (2:3) a porazilo Lucembursko (1:0). V kvalifikační skupině J stojí Slovensko i nadále na druhém místě s 16 body za prvním Portugalskem (24 bodů). Za Slováky jsou nejblíže Lucemburčané s 11 body. V závěru kvalifikace čeká naše východní sousedy domácí souboj s Islandem (16.11) a venkovní duel s Bosnou a Hercegovinou (19.11).

Česko U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

Do nominace Lvíčat na nadcházející reprezentační sraz dostali pozvánku i dva hráči Slovanu. Pro Višinského se jedná o druhou pozvánku, pro Prebsla již o třetí. Oba hráči se tak v říjnu již zapojili do snahy české jednadvacítky o postup na příští ME do 21 let. Do prvního zápasu proti Walesu nastoupili oba hráči, Prebsl odehrál celých 90 minut, Višinský 27. Lvíčata neudržela vedení 1:0 a v 96. minutě inkasovala branku na 1:1.

Ani v druhém utkání nebyli Češi úspěšnějším - s Dánskem byl konečný stav 0:0. Prebsl odehrál znovu celý zápas, zatímco Višinský jej strávil na lavičce. Český výběr do 21 let se tak v kvalifikační skupině I krčí na předposledním místě a o svou šanci na postup bude muset zabojovat. Další část kvalifikace čeká Lvíčata až v březnu, nyní - 20. listopadu, odehrají pouze přátelský souboj se Slovenskem.

Česko U20 - Filip Horský

Dalším reprezentantem je Filip Horský, který je u nás, stejně jako Filip Prebsl, na hostování z pražské Slavie. 20letý útočník pomalu sbírá minuty za A-tým, celkem letos zasáhl již do devíti zápasu. Co se U20 týče, tak v říjnu nastoupil do utkání s Norskem (1:2) na 73 minut a Německem (2:4) na 29 minut.

V rámci Elitní ligy U20 se Česko utká s Polskem (17.11.). V Elitní lize se našemu výběru příliš nedaří, po čtyřech odehraných kolech nemá ani jeden bod a skóre má -6.

Ukrajina U21 - Ivan Varfolomejev

19letý Varfolomejev hrál letos ve Slovanu střídavě za Áčko i Béčko (osm a tři zápasy), přičemž za A-tým vstřelil jednu branku. Nebude to pro něj první reprezentační zkušenost, odehrál totiž již pět duelů za U19.

Ukrajinské mladíky čekají dva souboje v rámci kvalifikace na ME do 21 let. Nejprve s Lucemburskem (17.11.) a poté s Ázerbájdžánem (21.11.). Ukrajina má kvalifikaci výborně rozehranou, po třech kolech mají stoprocentní bilanci, dohání je však Anglie a Srbsko (shodně šest bodů).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Pepsi
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna