FC Slovan Liberec | Rozhovor s Victorem Olatunjim: Stále je prostor ke zlepšení
Menu Další Zavřít Zavřít
31.05.2023

Rozhovor s Victorem Olatunjim: Stále je prostor ke zlepšení

Šimon Knopp
Liberec - Liberecké fanoušky jistě potěšila zpráva, že klub uplatnil opci na Victora Olatunjiho, který se tak stal kmenovým hráčem Slovanu a navázal na podpisy Tupty a Pourzitidise. V tomto článku Vám nabízíme rozhovor s nigerijským útočníkem, který byl publikován při posledním ligovém zápase proti Hradci Králové.

V rozhovoru po svém prvním zápase jsi uvedl, že to nebylo nic jednoduchého, a to i kvůli chladnému počasí... Jak se zpětně ohlížíš za svými začátky ve Slovanu?

Bylo to trošku těžké. Pro hráče jako jsem já, který je zvyklý hrát v teplém počasí, není jednoduché najednou přepnout do něčeho úplně jiného a hrát v zimě. První zápasy to nebylo jednoduché... Ovšem když jsme hráli společně jako tým, postupně jsme se dostali do formy, která trvá doteď. Doufám v úspěšné zakončení ročníku.

Jak se ti spolupracuje s trenérem Kozlem?

Já a trenér spolu pravidelně mluvíme. Ne jako otec a syn, ale jako profesionálové, protože tohle je naše práce. Říká mi, co mám dělat a já se o to snažím, v každém tréninku i v zápase. On pak vidí výsledky.

V čem si myslíš, že ses během hostování v české lize nejvíce zlepšil?

Myslím, že každý den se snažím zlepšovat a učit se. Vidím zlepšení ve všem. Jako hráč nikdy neumíte všechno, takže je stále prostor ke zlepšení...

Jako útočník jsi zodpovědný hlavně za střílení branek. Ty už jsi jich dokázal dát osm, ale možná jich mohlo být i více... Nebylo to někdy psychicky těžké, když ti třeba chybělo i trošku štěstí a nevyužil jsi šance?

Pro mě jako útočníka je určitě velmi důležité skórovat. Když dáte gól, tak pomůžete týmu. Když se mi někdy nepodaří vstřelit branku, nejsem nervózní. Uklidním se a vím, že když budu dál pracovat, gól přijde.

Jak funguje tvoje spolupráce s ostatními hráči v týmu?

Řekl bych, že hrajeme jako tým. To, co je vidět v zápasech, děláme i v tréninku. Známe spojení mezi sebou, které je dobré a funguje to.

Jak se ti hraje před libereckými fanoušky?

Mám je velmi rád, dobře reagují. Líbí se mi jejich fandění, je to další forma motivace. Jako hráč, když máte lidi, kteří se na vás přijdou podívat, chcete pro ně nechat v utkání vše.

Užíval sis tedy více vypjatější zápasy, například proti Spartě a Slavii, když přišlo hodně lidí?

Mám rád velké zápasy. Samozřejmě nejen je, ale v těžkých zápasech záleží na každé drobnosti, kterou uděláte a já si tu atmosféru užívám...

Při prvním utkání finále nadstavby proti Hradci jsi hned dvakrát skóroval. Byl to zatím tvůj nejlepší výkon v dresu Liberce?

Ne, neřekl bych, že to ode mě byl nejlepší zápas. Všechny zápasy jsou pro mě důležité a nedokážu konkrétní vybrat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Ferona
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus